Gå til hovedindhold
Fra Havefestival 2016
Fra Havefestival 2016
Artikel - Inspiration

Havefestival i juni 2018

Alle er velkomne, når Haveselskabet i weekenden 9. og 10. juni 2018 afholder årets Havefestival med flere hundrede åbne haver over hele landet. 
Gusta Clasen - 
15. juni 2017

En weekend om året åbner Haveselskabets medlemmer traditionen tro deres haver i hele landet og inviterer alle, der har lyst, inden for havelågen til årets Havefestival. I 2018 foregår det i weekenden 9. og 10. juni.

Fra festivalhave 2016 på Geelsvej i Holte

En ny haveoplevelse hvert år

Havefestivalen flytter hvert år til en ny weekend, og det er der ifølge Haveselskabets direktør, Charlotte Garby, en rigtig god grund til.

”En have kan jo opleves helt forskelligt afhængigt af, om du besøger den en frisk forårsdag, hvor tulipaner og kirsebærtræer står i fuldt flor, i august, hvor det især var skønne sensommerstauder og prydgræsser, der skabte opmærksomhed i de åbne haver, eller som i 2018, hvor Havefestivalen ligger i juni med masser af skønne blomstrende stauder og buske,” siger hun.

”Ved at flytte Havefestivalen til forskellige tidspunkter hvert år, vil vi gerne give Havefestivalens gæster mulighed for at få så forskelligartede haveoplevelser fra år til år som muligt. Faktisk kan man besøge den samme have til Havefestivalen flere år i træk og alligevel opleve noget helt forskelligt hver gang. Det er jo noget af det fantastiske ved haver,” mener Charlotte Garby.

Fordybelsens have i Falkerslev

En mangfoldighed af åbne haver

For Haveselskabets direktør er det netop bredden i de åbne haver, som gør Havefestivalen til en helt særlig begivenhed.

"Det unikke ved Haveselskabets Havefestival er, at det er alle mulige slags haver og haveejere, der holder åben have. Du kan opleve alt fra små kolonihaver, over helt almindelige villahaver til store haver på landet. Fælles for alle er passionen og glæden ved at vise resultatet af sit arbejde frem for nogen, som deler samme interesse. Det giver en rigtig god stemning, hvor der bliver udvekslet erfaringer i stor stil," siger Charlotte Garby.

Find festivalhaver i nærheden af dig

På Haveselskabets hjemmeside haveselskabet.dk/festivalhaver kan du se hvilke haver, der holder åbent i dit område under Havefestival 2018, og i hvilket tidsrum, du kan komme på besøg i de enkelte haver. Her kan du også se, i hvilke haver, du kan købe planter med hjem, hvor du kan købe kaffe, spise din medbragte mad eller tage hunden med.

Der bliver løbende lagt nye haver på, så du kan først danne dig et overblik over alle de åbne haver, når vi et nået et stykke ind i 2018.

Nina Ewalds have i Holte

Om åbne haver og Havefestivalen

Alle, der er medlem af Haveselskabet, kan vælge at holde åben have, og det er der flere hundrede haver, der hvert år benytter sig af - til glæde for de mange andre, der nyder at besøge de skønne haver. 

En weekend om året til den årlige Havefestival opfordrer vi til, at så mange medlemmer som muligt holder åben have samtidig, så det bliver muligt at tage rundt i hele landet og opleve mange åbne haver i løbet af den samme weekend.

Selv om du ikke er medlem af Haveselskabet, er du meget velkommen til at besøge alle de åbne haver.

Fotos fra nogle af de åbne haver ved Havefestival 2017
 

Så er foråret her for alvor!

Giv dig selv 5 numre af Danmarks bedste havemagasin HAVEN for kun 345 kr. - eller giv HAVEN til én, du holder af. Lige nu får du en ekstra gave med.