Gå til hovedindhold
Haveselskabets Havefestival. Foto: Lotte Bjarke.
Haveselskabets Havefestival. Foto: Lotte Bjarke.
Arrangement

Havefestival 2019

Vi glæder os til årets Havefestival, som foregår i weekenden 24. og 25. august 2019.
25. juni 2019

Ved årets Havefestival vil flere hundrede af Haveselskabets medlemmer traditionen tro invitere alle, der havde lyst, inden for havelågen til en weekend med masser af haveglæde og inspiration til alle, der elsker deres have.

I år foregår det i weekenden lørdag 24. og søndag 25. august 2019.

Se alle de åbne festivalhaver her

Alle er velkomne

Uanset om du er nybegynder eller erfaren udi havearbejdet, er det oplagt at benytte chancen til at komme på besøg i spændende haver i dit lokalområde. Her kan du opleve, hvor forskelligt haver kan se ud i august.

Havefestivalen flytter hvert år til en ny weekend, og det er der ifølge Haveselskabets direktør, Charlotte Garby, en særlig grund til.

"En have kan jo opleves helt forskelligt afhængigt af, om du besøger den en frisk forårsdag, hvor tulipaner og kirsebærtræer står i fuldt flor, i juni med masser af skønne blomstrende stauder og buske, eller som i år, hvor Havefestivalen ligge i august og vi kan glæde os til haver med skønne sensommerstauder og prydgræsser," siger Charlotte Garby.

Lægeplanter i Terapihaven Hildegards have nær ved Nyborg. Haven deltager i Haveselskabets Havefestival 2018. Foto: Privat.

En mangfoldighed af åbne haver

For Haveselskabets direktør er det netop bredden i de åbne haver, som gør Havefestivalen til en helt særlig begivenhed.

"Det unikke ved Haveselskabets Havefestival er, at det er alle mulige slags haver og haveejere, der holder åben have. Du kan opleve alt fra små kolonihaver, over helt almindelige villahaver til store haver på landet.

Fælles for alle er passionen og glæden ved at vise resultatet af sit arbejde frem for nogen, som deler samme interesse. Det giver en rigtig god stemning, hvor der bliver udvekslet erfaringer i stor stil," siger Charlotte Garby.

Nina Ewalds have i Holte.

Om åbne haver og Havefestivalen

Alle, der er medlem af Haveselskabet, kan vælge at holde åben have, og det er der flere hundrede haver, der hvert år benytter sig af - til glæde for de mange andre, der nyder at besøge de skønne haver. 

En weekend om året til den årlige Havefestival opfordrer vi til, at så mange medlemmer som muligt holder åben have samtidig, så det bliver muligt at tage rundt i hele landet og opleve mange åbne haver i løbet af den samme weekend.

Selv om du ikke er medlem af Haveselskabet, er du meget velkommen til at besøge alle de åbne haver.

Fotos fra nogle af de åbne haver ved Havefestival 2018