Gå til hovedindhold
Haveselskabets Havefestival. Foto: Lotte Bjarke.
Haveselskabets Havefestival. Foto: Lotte Bjarke.
Arrangement

Havefestival 2019

Årets Havefestival 2018 er netop slut, og vi glæder os allerede til næste års Havefestival, som foregår i weekenden 24. og 25. august 2019.
Nina Azoulay - 
29. maj 2018

Årets Havefestival er slut efter en dejlig weekend, hvor Haveselskabets medlemmer traditionen tro åbnede deres haver og inviterer alle, der havde lyst, inden for havelågen til årets Havefestival.

Men selvom Havefestivalen er slut, kan du heldigvis stadig finde mange Åbne Haver over hele landet, som du kan besøge resten af sæsonen.

Se alle de Åbne Haver her

Del din haveglæde

Haven gør godt for både krop og sjæl. Det kan de fleste haveejere skrive under på. Og der er noget om snakken, når haveejerne bekræfter hinanden i glæderne ved havelivet. For da professor og overlæge Bente Klarlund Pedersen tidligere på året gik i de videnskabelige arkiver for Haveselskabet, var hendes konklusion klar.

– Havearbejde bidrager til følelsen af fællesskab, giver livskvalitet og livsglæde, sagde hun og kom af samme grund med opfordringen:

– Adgang til haver er ikke alle forundt. Så luk haven op, inviter de haveløse indenfor og del glæden ved havearbejdet.

Og igen i år gør hundredevis af Haveselskabets medlemmer netop det: Åbner haven og deler dens glæder med alle, der har lyst til at være med.

Fra haven i Herskind.

Alle er velkomne

Uanset om du er nybegynder eller erfaren udi havearbejdet, er det oplagt at benytte chancen til at komme på besøg i spændende haver i dit lokalområde.

Her kan du opleve, hvor forskelligt haver kan se ud i juni – mens pæoner og roser måske strutter i den ene have, kan det være duftende hyld og summende bier, der præger stemningen i den næste.

Hvert år en ny oplevelse

Havefestivalen flytter hvert år til en ny weekend, og det er der ifølge Haveselskabets direktør, Charlotte Garby, en særlig grund til.

– En have kan jo opleves helt forskelligt afhængigt af, om du besøger den en frisk forårsdag, hvor tulipaner og kirsebærtræer står i fuldt flor, i august, hvor det især var skønne sensommerstauder og prydgræsser, der skabte opmærksomhed i de åbne haver, eller som i 2018, hvor Havefestivalen ligger i juni med masser af skønne blomstrende stauder og buske, siger Charlotte Garby.

Lægeplanter i Terapihaven Hildegards have nær ved Nyborg. Haven deltager i Haveselskabets Havefestival 2018. Foto: Privat.

En mangfoldighed af åbne haver

For Haveselskabets direktør er det netop bredden i de åbne haver, som gør Havefestivalen til en helt særlig begivenhed.

"Det unikke ved Haveselskabets Havefestival er, at det er alle mulige slags haver og haveejere, der holder åben have. Du kan opleve alt fra små kolonihaver, over helt almindelige villahaver til store haver på landet. Fælles for alle er passionen og glæden ved at vise resultatet af sit arbejde frem for nogen, som deler samme interesse. Det giver en rigtig god stemning, hvor der bliver udvekslet erfaringer i stor stil," siger Charlotte Garby.

Find åbne haver i nærheden af dig

På Haveselskabets hjemmeside https://haveselskabet.dk/aabne-haver-kort kan du se hvilke haver, der holder åbent i dit område, og i hvilket tidsrum, du kan komme på besøg i de enkelte haver.

Her kan du også se, i hvilke haver, du kan købe planter med hjem, hvor du kan købe kaffe, spise din medbragte mad eller tage hunden med.

Nina Ewalds have i Holte.

Om åbne haver og Havefestivalen

Alle, der er medlem af Haveselskabet, kan vælge at holde åben have, og det er der flere hundrede haver, der hvert år benytter sig af - til glæde for de mange andre, der nyder at besøge de skønne haver. 

En weekend om året til den årlige Havefestival opfordrer vi til, at så mange medlemmer som muligt holder åben have samtidig, så det bliver muligt at tage rundt i hele landet og opleve mange åbne haver i løbet af den samme weekend.

Selv om du ikke er medlem af Haveselskabet, er du meget velkommen til at besøge alle de åbne haver.

Fotos fra nogle af de åbne haver ved Havefestival 2018
 

Få magasinet HAVEN

Magasinet HAVEN sætter her i marts fokus på forårsblomster, den nemme have, ukrudt og en ny serie: Med Karna Maj i køkkenhaven. Få 5 numre for 345 kr. – lige til foråret.