Gå til hovedindhold
Showhaven "Haveglæder"
Showhaven "Haveglæder"
Cph Garden 2019

Haveglæde for alle sanser

Nete Højlund stod sammen med Jørgen W. Petersen og Nybo Planteskole bag showhaven HAVEGLÆDER, som fik en guldmedalje ved Cph Garden 2019. Partnere: Danske Havecentre og magasinet Haveglæder.
25. juni 2019

Nete Højlund stod bag showhaven "Haveglæder", som var en af de otte showhaver ved Cph Garden 2019.

.

Juryen tildelte "Haveglæder" en guldmedalje.

Juryen mente bla., at det er en meget smuk, elegant og klassisk have, som er utrolig veludført. Haven har en meget smuk og uanstrengt beplantning.

Målet med denne showhave er at skabe en oase, som man kan benytte hele året, og som både er æstetisk og funktionel. Der vil være fokus på sanserne: At føle, lugte, høre, se og smage de smukke aspekter af naturen og skabe den ultimative følelse af at være i ro og balance.

Teamet bag showhaven "Haveglæder" med Nete Højlund i midten. Foto: Martin Sølyst

Havedesign: Nete Højlund

Anlægsgartner: Anlægsgartnerfirma Jørgen W. Petersen og Nybo Planteskole

Logo

Partnere: Danske Havecentre og magasinet Haveglæder

Haveglæder er et gratis magasin, som medlemmer af brancheforeningen Danske Havecentre tilbyder deres kunder. Haveglæder er også et ugentligt nyhedsbrev, hjemmeside, Facebook og Instagram. Her kan man hente inspiration og få gode tips til, hvad der rør sig i den grønne branche. Hos medlemmerne ved du, at du bliver rådgivet af professionelle, der lytter til netop dine haveudfordringer.

Logo

Vi har stillet Nete Højlund fem spørgsmål om hendes nye showhave:

Hvad bliver temaet i jeres showhave - og hvorfor?

"Sansernes stimulation er hovedfokus for vores idé. At føle, lugte, høre, se og smage de smukke aspekter af naturen kan være livsbekræftende og skabe den ultimative følelse af at være i zen.

Det er glæden ved at skabe en oase, som man kan benytte hele året og som både er æstetisk og funktionel på samme tid. Det handler om liv, lys og skygge, varme og beskyttelse, føde og opholdssteder, og for os to-benede Glæden ved haven. Et fredfyldt og hyggeligt sted, hvor sanserne kan svæve af sted...".

Perspektivtegning af Nete Højlunds showhave "Haveglæder".

Hvad kan publikum forvente af showhaven?

"Vi vil gerne skabe en unik have, der kan skaleres i størrelse, bruges som delelement i en eksisterende have og derved inspirere alle de haveinteresserede til hvordan de selv kan kreere lignende rum i egen have, uanset rammerne."

Hvilke planter vil især være i fokus?

"Det er hovedsalig vores træer, der danner rammerne og dominerer showhaven."

Hvad er jeres særkende som havearkitekter?

"Kendetegnet ved vores design er nok de stramme linjer, skarpe kontraster samt forskellige ”rum”, der kan fungere sammen og hver for sig."

Hvorfor vil I gerne være med ved Cph Garden 2019?

"På den ene side var der meget der talte for at takke nej til at deltage igen, så vi kunne bruge vores tid og energi på vores kunder. Tanken om de hektiske lange dage op til åbningen og de mange udfordringer, der bidrog til søvnløse nætter ved Cph Garden 2017. Derudover var der jo også et vis forventningspres til os selv om at hive endnu en guldmedalje hjem. Skulle vi bare stoppe, mens legen var god? 

På den anden side begyndte ideerne til den næste showhave allerede at rulle, da invitationen dukkede op. Set i bakspejlet, var det en utrolig spændende udfordring, der bandt vores team tættere sammen, ligesom den helt berusende glæde da vi stod på scenen og modtog prisen for Bedste Showhave 2017. Så svaret gav i sidste ende sig selv – selvfølgelig skal vi være med til at sætte vores præg på garden design og støtte op om dette fantastiske initiativ, som Haveselskabet har skabt for de haveinteresserede."

Ved Cph Garden 2017 vandt Nete Højlund guld og blev kåret som Best in show med showhaven "Dream a little dream".

Få masser af inspiration

I magasinet HAVEN kan du læse om nye tendenser, spændende haver, beddesign - og sjove "gør det selv" projekter. HAVEN udkommer 10 gange om året.