Gå til hovedindhold
Fra showhaven "Dream a little dream" ved Cph Garden 2017. Foto: Niels Ole Dam.
Fra showhaven "Dream a little dream" ved Cph Garden 2017. Foto: Niels Ole Dam.
Cph Garden 2019

Haveglæder

Guldvinderen fra 2017, Nete Højlund, er med igen ved Cph Garden 2019 med showhaven "Haveglæder", der taler til alle sanser.
18. januar 2019

Nete Højlund.

Nete Højlund står sammen med anlægsgartnerfirmaet Nybo og Danske Havecentre bag showhaven "Haveglæder", der er en af de 8 showhaver ved Cph Garden 2019.

Nete vandt guld til Cph Garden 2017 og er med igen i 2019.

Vi har stillet Nete Højlund fem spørgsmål om hendes nye showhave:

Hvad bliver temaet i jeres showhave - og hvorfor?

"Sansernes stimulation er hovedfokus for vores idé. At føle, lugte, høre, se og smage de smukke aspekter af naturen kan være livsbekræftende og skabe den ultimative følelse af at være i zen.

Det er glæden ved at skabe en oase, som man kan benytte hele året og som både er æstetisk og funktionel på samme tid. Det handler om liv, lys og skygge, varme og beskyttelse, føde og opholdssteder, og for os to-benede Glæden ved haven. Et fredfyldt og hyggeligt sted, hvor sanserne kan svæve af sted...".

Fra Nete Højlunds guldvinderhaven "Dream a little dream" fra Cph Garden 2017. Foto: Niels Ole Dam.

Hvad kan publikum forvente af showhaven?

"Vi vil gerne skabe en unik have, der kan skaleres i størrelse, bruges som delelement i en eksisterende have og derved inspirere alle de haveinteresserede til hvordan de selv kan kreere lignende rum i egen have, uanset rammerne."

Hvilke planter vil især være i fokus?

"Det er hovedsalig vores træer, der danner rammerne og dominerer showhaven."

Hvad er jeres særkende som havearkitekter?

"Kendetegnet ved vores design er nok de stramme linjer, skarpe kontraster samt forskellige ”rum”, der kan fungere sammen og hver for sig."

Detalje fra Fra Nete Højlunds showhaven ved Cph Garden 2017. Foto: Niels Ole Dam.

Hvorfor vil I gerne være med ved Cph Garden 2019?

"På den ene side var der meget der talte for at takke nej til at deltage igen, så vi kunne bruge vores tid og energi på vores kunder. Tanken om de hektiske lange dage op til åbningen og de mange udfordringer, der bidrog til søvnløse nætter ved Cph Garden 2017. Derudover var der jo også et vis forventningspres til os selv om at hive endnu en guldmedalje hjem. Skulle vi bare stoppe, mens legen var god? 

På den anden side begyndte ideerne til den næste showhave allerede at rulle, da invitationen dukkede op. Set i bakspejlet, var det en utrolig spændende udfordring, der bandt vores team tættere sammen, ligesom den helt berusende glæde da vi stod på scenen og modtog prisen for Bedste Showhave 2017. Så svaret gav i sidste ende sig selv – selvfølgelig skal vi være med til at sætte vores præg på garden design og støtte op om dette fantastiske initiativ, som Haveselskabet har skabt for de haveinteresserede."

Få HAVEN i april

I denne måned byder magasinet på stort tema om klatreplanter. Skønne reportager. Travlhed i køkkenhaven. Opskrift på en spiselig krukke. Haven netop nu og meget mere. Få 5 numre for 345 kr. – lige til foråret.