fbpx Havemagasinet | Haveselskabet Gå til hovedindhold
Artikel for medlemmer

Havemagasinet

Sammen med tv kanalen dk4 har Haveselskabet skabt "Havemagasinet" - et haveprogram med fokus på at dyrke og dele haveglæden i et hyggeligt tempo. Biodiversitet, beskæring og indretning er nogle af temaerne for programmerne. Medlemfordel: Se her, hvordan du kan se programmerne.
01. maj 2020

Haven hele vejen rundt

Louise Møller, der er fagredaktør i Haveselskabet, er vært på  - indtil videre 4 programmer. Der er 2 mere undervejs - og emnerne løfter vi sløret for senere. Louise er oprindelig uddannet gartner og har så siden uddannet sig til landskabsarkitekt. Hun er et rigtigt havemenneske - og er interesseret i alle hjørner af haven.

Flere har efterspurgt et haveprogram, hvor det ikke handler om "at fikse en have på en dag/ et quick havefix",men i stedet et program, der viser glæden ved havens rolige udvikling. Det samme ønske havde Louise og derfor var hun ikke bleg for at springe ud i noget helt nyt - nemlig som vært for "Havemagasinet"

Fire forskellige temaer

De første 4 haveprogrammer handler om indretning af haven, og om hvad du kan gøre for at skabe større biodiversitet i din have. Der er konkrete råd til beskæring og en historie om en helt ny have og med åben havelåge.

  • Havens Design

At designe sin egen have er en enormt spændende proces, der samtidig kan være lidt svær at angribe. Hvor skal man starte? Hvordan får man en spændende have, uden at den bliver rodet? Og hvordan få man det hele til at hænge ordentligt sammen? I Havemagasinet får seerne tips til, hvordan man kan gribe opgaven an, og hvilke elementer man skal huske at tænke på, inden man går i gang. 

  • Den vilde og biodiverse have

I den vilde have er der både plads til dyr og mennesker. Men det er langt fra en have, hvor man blot lader stå til og lader naturen overtage. Det handler om at give noget tilbage til naturen ved at skabe levesteder for bier, sommerfugle, biller, pindsvin, skrubtudser og fugle og sørge for at de kan finde føde. Men også at skabe forhold, som gør at sjældne planter og svampe får rette betingelser til at trives, så der helt generelt kommer en større mangfoldighed af liv.

  • Den åbne have

Kom med på besøg i Haven i Højelse og mød de to ildsjæle bag haven Mariann og Bjarne. De begyndte helt forfra sammen med en ny have i 2012 og har tænkte både drivhus, regnvandsbed, 12 organiske bede  og mange andre elementer med ind i havens design. Og hvert år åbner de flere gange havelågen og lader andre haveglade komme på besøg - og hvorfor de gør det?

Læs mere om haven i Højelse her

  • Havens beskræring

Beskæring af havens planter er noget af det som mange synes er svært. Hvordan skal man gribe det an? Kan planterne overleve? Hvor meget skal man klippe væk? Og hvornår er det bedste tidspunkt at beskære? 

Medlemsfordel

Se programmerne uagtet, hvilken TV pakke du har. Som medlem af Haveselskabet har du adgang til at se Havemagasinet - når det passer dig. 

Programmet ses via et link - se nedenståeden - og du skal taste et brugernavn, der er er emailadressen: havemagasinet@haveselskabet.dk - og bruge koden: have1234

Programmet ses via dette link.

 

 

Annonce

Få magasinet HAVEN

Magasinet HAVEN giver masser af inspiration, viden og nyttige tips. Prisen er 345 kr. for 5 numre eller 630 kr. for 10 numre. Sammen med magasinet følger et medlemskab af Haveselskabet og mange fordele.