Gå til hovedindhold
Ny urban køkkenhave i Haveselskabets Have. Foto: Wawwa Ohrt.
Ny urban køkkenhave i Haveselskabets Have. Foto: Wawwa Ohrt.
Om Haveselskabet

Havens venner står bag ny urban køkkenhave

Besøgende i Haveselskabets Have på Frederiksberg har denne sommer kunnet opleve et helt nyt haverum.
30. november 2017

En køkkenhave i højbede er skudt op og vækker opmærksomhed hos forbipasserende i haven. Det er de frivillige hjælpere i haven, kaldet Havens Venner, der har bygget det nye haverum. Både ide, design og beplantning, har de stået for i samarbejde med de to faste gartnere i haven.

"Ideen var at lave en moderne potager i højbede, altså en køkkenhave i afgrænsede bede, der samtidig er flot at se på," fortæller Elisabeth Abrahamsson, der er en af kvinderne  i Havens Venner.

Firmaet Pindstrup sponsorerede pallerammer, højbedsjord og flis til at lægge mellem bedene, og så var det ellers bare om at gå i gang.

Pindstrup sponsorerede jord ohg materialer til højbedene. Foto: Wawwa Ohrt

Overrasker besøgende

I sensommeren stod de sortmalede kasser bugnende med kæmpegræskar og høje bønner, dugblå kålplanter, duftende krydderurter og ind imellem er der plantet blomster som tagetes, salvie og den vaniljeduftende sommerblomst, heliotrop.

Det nye haverum adskiller sig en del fra havens øvrige rum.

"Vi oplever, at folk er vilde med det. Mange kommer forbi og spørger interesseret, og jeg synes også selv det er et skønt rum at sidde i." siger Ellen Eff, der er en af de andre frivillige i Havens venner.

Fælles interesse

Ellen og Elisabeth har sammen med en håndfuld andre frivillige været med i Havens venner i 3 år. Det indebærer, at de hjælper til i Haveselskabets have 1/2 dag om ugen, både med forefaldende opgaver, men også med større projekter, som nu den nye højbedshave.

"Vi er både nogle, der har erfaring med havearbejde, og nogle som ikke har. Det er hyggeligt at mødes om en fælles interesse, og så er det rigtigt godt, at man altid kan spørge gartnerne til råds og blive klogere på, hvordan man griber opgaverne an," siger Karin Heering, der også er med i Havens venner.

Kunne du have lyst til at være med i Havens Venner, så er der plads til flere. Send en mail til Marianne Lindholm: 

Få magasinet HAVEN

Magasinet HAVEN giver masser af inspiration, viden og nyttige tips. Prisen er 345 kr. for 5 numre eller 630 kr. for 10 numre. Sammen med magasinet følger et medlemskab af Haveselskabet og mange fordele.