Gå til hovedindhold
Havespillet
Havespillet
Artikel for alle

Havespillet - et nyt brætspil til de haveglade

Elsker du din have og alle de smukke blomster, de små røde egern som kigger forbi og vil du gerne have skovlen under dræbersneglene? Så er Haveselskabets nye quizbrætspil lige noget for dig.
Haveselskabet og Box Quiz - 
11. september 2017

Du behøver ikke være haveekspert for at spille med. Du skal bare være glad for haver, store eller små. Hvad enten du har krukker på din grønne altan eller velfriserede frodige blomsterbed i den smukkeste have i dit kvarter, så er det sjove havequizspil noget for dig.

Haveselskabets havespil

Udviklet i samarbejde med Haveselskabet

Havespillet er udviklet i et samarbejde mellem Box Quiz og Haveselskabet.

To haveeksperter fra Haveselskabet har holdt hånd i hanke med det faglige stof, og har sørget for, at spillerne kommer ud i alle hjørner af havens mange glæder med både liv i haven som fugle og egern og bier og får gode råd til nogle til havens mange plager fx dræbersnegle og skvalderkål. 

Der er så mange smukke motiver, man kan bruge i et spil om haven, så Havequizspillet ligner ingen andre brætspil.

Haveselskabets havespil

Om Havespillet

  • Alder fra 15 år
  • 750 havespørgsmål og 50 chancekort, spillebrikker, terning, kategoribrikker, spade, Regler på dansk
  • For 2-4 haveglade spillere
  • Spilletid: 30-40 minutter

Havequizspillet handler om de 4 årstider i haven og de mange interesser inden for haver: Prydhaven, nyttehaven, liv i haven og havepleje (et andet ord for fx ukrudt).

Spilmotoren er en terning, som man kaster og som viser, hvilket felt du skal rykke frem til på spillepladen fx en gulerod for nyttehaven. Her skal du så svare på et spørgsmål i kategorien nyttehave, og du vinder en samlebrik, hvis du svarer rigtigt. Slår du fx en regnorm, rykker du frem til kompostbunken, hvor du trækker et chancekort.

Chancekortene handler fx om det gode naboskab, hvor man bliver belønnet, når man hjælper hinanden, låner naboens hækkeklipper, når ens egen er gået i stykker lige op til Sct. Hans eller liiiige skovler sne på naboens fortov den der meget tidlige mandag morgen, fordi ens nabo enten ikke kan selv (fx er dårligt gående) eller er en meget travl småbørnsfamilie med rigeligt på programmet i forvejen.

Chancekortene handler også om, at du fx glemte at stille træskoene inden for om aftenen efter en lang dag i haven, så næste morgen er de fulde af vand, fordi det har regnet. Så må du vente en omgang, mens træskoene tørrer. Vi har gjort os umage med at plukke i situationerne fra det virkelige haveliv til glæde og muligvis irritation for havequizspillerne.

Når du og dine modspillere har samlet det aftalte antal samlebrikker efter et antal runder på spillepladen, må I rykke ind i centrum af spillepladen og kaste jer i hængekøjen og få jer en velfortjent lur!

Sådan bestiller du Havespillet

Havequizspillet kan bl.a. købes i Haveselskabets webshop, hvor du som medlem af Haveselskabet får det nye spil for kun 200 kr. Normalprisen er 349 kr.

HAVEN i august

Få inspiration til sensommeren i din have. Sådan får du succes med høstfloks, stort tema om bær, bliv vild med de vilde stauder, læs om to skønne danske sensommerhaver og meget mere.