Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Prydhaven Havens Problemer Biodiversitet Andet

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Haveskoler Arrangementer Skærehaveskolens univers Havefestival Køkkenhaveskolens univers Åbne Haver Cph Garden Digitale haveoplevelser Hjem og Haveliv

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Medarbejdere Foreningen Haveselskabets have Værdier, mission og vision Støt havesagen Kontakt Presse Kommercielle samarbejder Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

2 sommercocktails med bær fra haven

Få Adam Engels opskrift på to lækre cocktails på bær og andre gode sager fra haven, der kan slukke din tørst på en solrig dag. 

Adam Engel er forfatter til bogen ”Vild saft” ,der er fyldt med gode opskrifter på, hvordan man kan drikke haven og naturen. Her får du Adams opskrift på to liflige sommercocktails med bær og urter fra haven. Server dem fx som en velkomstdrink med nogle snacks til, og lad sommeren starte i glasset.

Cocktail med jordbær og hyldeblomst

En læskende cocktail man kan nyde i skyggen på en solrig dag eller i aftensolen. Og hvad er mere sommerligt end hyldeblomst og solvarme jordbær.

Det kan dog hurtigt blive meget sødt at lave cocktails på hyldeblomstsaft og jordbær, så her er opskriften på en lækker aperitif, der med sin bitterhed og noter af urter er et perfekt supplement til det søde og syrlige i bær og blomster. 

Denne cocktail kunne sagtens gå hen og blive et sommerhit, da den minder meget Aperol Spritz.

Forberedelse: 3 dage
Tilberedning: 1 minut

Cocktail med jordbær og hyldeblomst. Foto: Chris Tonnesen

Det skal du bruge:

Til 2 glas

 • 1 bakke (250 g) friske jordbær
 • 1 flaske chartreuse
 • 2 limefrugter
 • 4 cl koncentreret hyldeblomstsaft
 • 1 flaske Prosecco
 • Isterninger

Forberedelse:

 1. Skær jordbær i skiver (på nær to, du lader forblive hele) og læg dem i en beholder
 2. Hæld chartreuse over og læg låg på
 3. Lad det trække i 3 dage

Sådan mikser du cocktailen:

 1. Fyld to glas med isterninger
 2. Hæld 2 cl jordbær-chartreuse, 2 cl koncentreret hyldeblomstsaft og saften fra én lime i hvert glas
 3. Top med ca. 3 cl Prosecco og rør let rundt i bunden af glasset
 4. Skær de to hele jordbær i skiver og pynt med dem. Servér 

Ildrød sommercocktail med hindbær og citronaloysia (også kendt som citronverbena)

Forberedelse: 1 time
Tilberedning: 1 minut

Cocktail med hindbær og citronverbena. Foto: Chris Tonnesen

Det skal du bruge:

Til 2 glas

 • Friske hindbær, ca. 250 gram
 • 200 g rørsukker
 • 3 dl vand
 • 10-12 blade citronaloysia
 • 2 lime
 • 6 cl lys rom
 • Danskvand
 • Isterninger
 • Ekstra blade citronaloysia til pynt

Forberedelse:

 1. Kog hindbær, rørsukker og vand op
 2. Tilføj citronaloysiablade og lad det simre i 5 minutter.
 3. Si saften ned i en flaske, mens du presser den sidste saft ud af bærmassen.
 4. Stil flasken på køl.

Sådan mikser du cocktailen:

 1. Fyld to glas med isterninger
 2. Hæld 3 cl lys rom i hvert glas
 3. Hæld derefter 3 cl hindbærsaft samt saften fra én lime i hvert glas
 4. Top glassene med danskvand og rør let i drinken
 5. Pynt med citronaloysiablade og servér.
   

Adam Engel om sig selv

Efter at have arbejdet med restauranter og hoteller i nogle år, valgte jeg at starte mit eget. Jeg har altid brugt meget tid på at fortælle historierne bag råvarerne og hvad jeg serverede, og jeg følte, at jeg bedst kunne fortælle dette med udgangspunkt i mit helt eget smagsunivers. Jeg stødte tit på ulogiske ting i de restauranter, jeg har arbejdet med. Hvorfor servere ultralokale grøntsager, når vinen alligevel er fra Spanien? Og hvorfor spise bær fra skoven til en kop kaffe fra Afrika?

Jeg forstod, at den bæredygtige og sæsonbetonede tankegang endnu ikke var nået ud i alle kroge af gastronomien, og derfor satte jeg mig for at komme med mit ydmyg bidrag gennem mit madunivers, og derigennem at få flere til at få  øjnene op for alle de muligheder, der ligger i gastronomien, hvis vi hæver blikket fra de låste rammer for mad og drikke, der har præget os de sidste par generationer.

Adam Engel er forfatter til bogen "Vild saft". 

Jeg bor til dagligt på Christianshavn, men er næsten dagligt ude i naturen. Det er ofte blot for at fornemme, hvor vi er på sæsonen. Det giver mig en kæmpe ro at mærke, hvor vi er i mikrosæsonerne for de forskellige urter og planter, og hvornår den næste mikrosæson starter. På den føler jeg, at jeg får en bedre forbindelse gennem tid og sted med det område, jeg befinder mig i. Det er denne følelse, jeg prøver at viderebringe gennem mine middage, ture eller foredrag, da jeg mener, den er sund for os at mærke en gang i mellem. 

Jeg har skrevet to bøger i 2017 om saft på vilde planter og om varme drikke fra hele verden. Fælles for dem begge er min ambition om at formidle om både bæredygtige, lokale og historiske nuancer af madkulturen, så vi bedre kan forstå, hvor vi kommer fra, hvor vi bevæger os hen og hvordan vi bedre kan frigøre os for de gastronomiske rammer, vi har pålagt os selv i den moderne verden.

Til Adam Engels hjemmeside