Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere

Pas på bitter squash

Spyt squashen ud, hvis den smager bittert. I sjældne tilfælde kan squash nemlig indeholde et stof, der giver mavepine og opkast.

Squash har normalt en fin, neutral smag, som egner sig til mange madretter. Men i sjældne tilfælde, smager den bittert, og så er det med at spytte ud med det samme. Den grimme smag skyldes stoffet cucurbitaciner, som kan fremkalde opkast, mavesmerter og diarré. Det vidste en familie fra Helsingør intet om, så de spiste deres hjemmedyrkede squash med bitter smag med det resultat, at to af familiemedlemmerne fik en ordentlig gang dårlig mave.

Gennem tusinder af år har vi fremavlet en squash, der er fri fra den bitre smag, og dermed også det ubehagelige stof. Og Morten Lisby fra Fødevarestyrelsen fortæller, at det er første gang siden 1998, at der er rapporteret om sygdomstilfælde forårsaget af squash. Selv om symptomerne på en forgiftning kan være kraftige, er de ufarlige. Men det er en god idé at smage på squashen, før du bruger den til madlavning. Smager den bittert eller metalagtigt, anbefaler Fødevarestyrelsen, at du smider den ud.