Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Køkkenhaveskolens univers Skærehaveskolens univers Åbne Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Mange grøntsager på lidt plads

At dyrke frugt og grønt på ganske lidt plads fx i krukker, kasser og højbede er en markant havetendens i disse år.

En af tidens havetendenser er at dyrke sine egne frugter og grøntsager, uanset hvor lidt plads man har til rådighed, fortæller Gusta Clasen og Jesper Carl Corfitzen fra Haveselskabet.

- Selv om man kun har en altan, en taghave eller en lille gårdhave, kan det lade sig gøre at dyrke spiselige afgrøder. Det kræver kun ganske få kvadratmeter, og mangler pladsen ved jorden, kan man lade de spiselige planter vokse op ad vægge og hænge ned fra taget, fortæller biolog Gusta Clasen, der er havefaglig formidler i Haveselskabet.

Der kan være overraskende mange grøntsager på en altan. Fra Malmø Garden Show 2014. Foto: Gusta Clasen

Hængende køkkenhave

Tomater, jordbær, lave ærter, chilier og blomsterkarse kan fx dyrkes i kurve eller ampler, som hænger ned fra taget.

Fra Haveselskabets bog "Dyrk din køkkenhave i krukker". - Fotograf: Steven Wooster

- Det udnytter pladsen i højden og ser meget dekorativt ud. Desuden kommer afgrøderne op i en højde, hvor solen kan skinne på dem, så de hurtigere modnes. Resultatet bliver bedst, hvis du vælge sorter, der er lave og tætte. Der findes fx lave busktomater, som er beregnet til potter, og som vil vælde frodigt ud over kanten, siger Gusta.

Vær opmærksom på, at tomater har brug for meget vand og gødning, særligt når de dyrkes i hængende beholdere, hvor jorden hurtigere tørrer ud.

Dyrk i dåser

Du kan også dyrke krydderurter som timian, purløg eller morgenfruer i metaldåser, der hænger ned fra taget eller på et trådhegn.

- Det er en sjov idé, som både pynter og gør det muligt at dyrke spiselige planter på en noget utraditionel måde. Men du skal være villig til at vande ofte - måske flere gange om dagen, hvis det er varmt, siger Gusta Clasen fra Haveselskabet.

Fra Malmø Garden Show 2014. - Fotograf: Gusta Clasen

Æbler på altanen

Også frugt og bær kan fint dyrkes på en altan. Klassiske frugtbuske som solbær, ribs og stikkelsbær kan dyrkes i store krukker, og det kan også fint lade sig gøre at have et lille æbletræ i en stor beholder på altanen. 

Ifølge Haveselskabets havefaglige leder, Jesper Corfitzen, er det vigtigt at vælge det rigtige træ til dette formål.

- Et søjleformet Ballerina-træ tager kun meget lidt plads og er derfor perfekt til en lille have eller altan. Vælg en æblesort, der er podet på en M9-grundstamme, som er meget langsomtvoksende. Plant træet i en stor krukke, og giv det en støttepæl, som er cirka en tredjedel af træets højde. Æbletræet skal helst stå i et solrigt hjørne af altanen, da der så er størst chancen for at få modne æbler, lyder anbefalingerne fra Jesper Corfitzen fra Haveselskabet.

Læs mere

  • Dyrk din køkkenhave i krukker, af Kay Maquire, Samvirke i samarbejde med Haveselskabet 2014.
  • Kvadratmeterhaven af Mel Bartholomew, Turbine 2014.