Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Køkkenhaveskolens univers Skærehaveskolens univers Åbne Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Lad grøntsagerne blomstre

Fik du ikke høstet alle grøntsagerne i køkkenhaven? Så kan du stadig nå at få glæde af blomsterne i salatskålen.

Alle grøntsager får blomster på deres vej til at producere frø, men normalt høster vi dem, før de når at blomstre. Men hvis du lader dem blomstre, kan du bruge blomsterne fra nogle grøntsager som pynt i salatskålen. 

Mange af køkkenhavens planter er toårige og blomstrer først efter en kuldeperiode. Så hvis du ikke nåede at få grøntsagerne høstet inden vinteren, vil de blomstrer næste sommer, hvis du lader dem være. Det gælder bl.a. porrer, de fleste typer af kål og persillerod.

Andre køkkenurter som fennikel, salat og spinat går i stok, når planterne har nået en bestemt størrelse eller efter en varm og tør periode. 

Spiselig pynt

Blandt andet kan blomsterne fra disse fem grøntsager, bruges som spiselig pynt:

  • Radise
  • Salatsennep/rucola
  • Broccoli
  • Squash
  • Almindelig ært (ikke ærteblomst)

Ikke alle grøntsagsblomster kan spises!

Ikke alle blomster kan spises, selvom de kommer fra grøntsager. Nogle kan ligefrem være giftige, så hold dig til grøntsagsblomster, du med sikkerhed ved er spiselige.

Dem, du ikke er sikker på, kan du i stedet bruge i buketter, eller du kan lade deres fine blomster pynte blandt alt det grønne i køkkenhave.

Spis ikke blomster fra planter af natskyggefamilien, som kartofler, tomater, peberfrugter, chili og aubergine, da de kan være giftige. Også blomster fra pastinak og selleri skal du holde dig fra, da de indeholder et stof, der kan give et slemt udslæt.

I magasinet HAVEN 1-2, 2015 kan du læse mere om spiselige grøntsagsblomster.