Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Åbne Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Beskyt din rosmarin mod kulde

Vil du gemme din rosmarin, skal der pusles lidt ekstra om dem. I en mild vinter kan rosmarinen godt overvintre ude, men det er klogt at tage visse forholdsregler.

Du kan placere rosmarinen tæt på husets lune mure. Her er klimaet betydeligt lunere end frit ude i haven. Grav planten ned i jorden, så får rødderne ikke så svingende temperaturer. For er der noget sarte planter dør af, er det de mange skift mellem frost og tø.

Er rosmarinen så stor, at den ikke nemt kan tages ud af krukken, kan du grave hele krukken ned i jorden. Du skal ikke klippe i planten nu, det er vigtigt, at der er noget for frosten at "bide i", så kulden ikke får fat i de vitale dele i rødderne. Bred hellere visne blade ud på jorden mellem stænglerne, det giver en lille "dyne", der holder jordtemperaturen højere.

Til foråret graver du rosmarinen op, vasker krukken og stiller planten, hvor du vil have den. Samtidig skal du skære den hårdt tilbage, så den tvinges til at sætte nye skud og blade. Når du klipper rosmarin ned, skal der være grønne blade under klippestedet, det er vigtigt for, at den kan overleve.

Andre frostfølsomme krydderurter

  • Har du en fransk estragon i haven, kan du give den samme behandling som rosmarinen - dog med den undtagelse, at det er klogt at dække den helt med halm eller blade. For at det er muligt, skal estragonen skæres ned til 20-30 cm. 
  • Basilikum kan ikke overvintre udendørs. Den må enten overvintre inde i en vindueskarm eller gå til. I løbet af vinteren kan du købe potter med frisk basilikum eller selv så nye planter. De trives udmærket i en lys vindueskarm.