Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Køkkenhaveskolens univers Skærehaveskolens univers Åbne Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Brug store sten i haven

Havedesignerne har fået øjnene op for de store naturstens skønhed og effekt i haverne. Her er seks tips, hvis du vil gøre dem kunsten efter.

Foto: Haveselskabet

Natursten har en helt anden stoflighed end beton og andre industrielt fremstillede materialer. Trods deres hårdhed ser de næsten bløde og hyggelige ud. Det fine spil i farverne og overfladens ru struktur giver stenene en levende overflade, og især store natursten tilfører haven en fornemmelse af tidløshed, tyngde og urkraft.

Stengærde i miniformat

Stengærder er et klassisk element også i det danske landskab. De blev oprindeligt bygget af sten, indsamlet fra markerne, og blev blandt andet brugt til skovdiger, der holdt grise og andre husdyr ude af skoven. 

Et stengærde i lille skala er et yderst dekorativt element i haven, hvor det kan bruges enten som rumdeler eller som afgrænsning af forhaven ud mod vejen. I stengærdets kringelkroge kan man dyrke stenurter, engelsød og andre tørketålende planter. Det kræver stor tålmodighed at anlægge et stengærde, da de enkelte sten skal pusles på plads enkeltvis, så helheden bliver smuk og harmonisk.

For du er en rullesten

Mindre natursten er også fine at bruge i haven. Strandsten skaber strandstemning i haven, men er også gode ved svømmesøen, hvor de kan illudere sten i bugten og, er eminente til at skjule bassinfolien langs vandkanten.

Det er vigtigt at vælge sten i en naturlig blanding af forskellige farver, former og størrelser, så udtrykket bliver så naturligt som muligt.

Seks tips, når du bruger natursten i haven

1) Natursten kan fx skaffes gennem grusgrave, hos firmaer, der leverer jord, grus og andre materialer, hos landmænd, der ofte har en bunke liggende, eller gennem en anlægsgartner. Du må ikke samle sten i større mængder på strande.

2) Udover stærke armmuskler kræver det særligt grej, når store sten skal flyttes og lægges på plads i haven. Det kan derfor være en fordel at få assistance af en anlægsgartner. Pas på ryggen.

3) Natursten lægger op til leg og kreativitet. De skal lægges som et puslespil, hvor brikkerne passes sammen og skaber en harmonisk helhed, men hvor den enkelte stens personlighed også kommer til udtryk.

4) Du får det mest naturlige og harmoniske udtryk, hvis du lægger store sten asymmetrisk og lidt tilfældigt i forhold til hinanden, og helst i et ulige antal. Grav dem cirka en tredjedel ned i jorden, så den bryder frem af jordoverfladen. 

5) Hent inspiration i naturen. Tag kaffen og madkurven med på tur til et ægte vandløb, før du skal bygge et i din egen have.

6) Tænk på sikkerheden. Store sten skal lægges på en fast bærerlag ligesom flisebelægninger, så de ikke vipper eller skrider.

Læse også: Dyrk mos på din sten