Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Køkkenhaveskolens univers Skærehaveskolens univers Åbne Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

De store vindere fra Chelsea Flower Show 2022

Læs hvilke showhaver der fik guldmedalje ved dette års Chelsea Flower Show

Hvert år omkring d. 20. maj forvandler London bydelen Chelsea sig. Butiksvinduerne fyldes med fantastiske dekorationer og rundt omkring i gaderne står der smukke blomsterinstallationer. Alt sammen for at fejre, at det endnu engang er blevet tid til Chelsea Flower Show, som er det mest prestigefyldte flower show i verden.

Det er en begivenhed, som mange ser frem til. Hvert år besøges showet af ca. 160.000 gæster. Selve showet afholdes i parken ved The Royal Hospital, som forvandles til et eventyrland for havefolk. Et af de store trækplastre er showhaverne, som er designet af udvalgte havedesignere. 

Best in Show

Showhaverne bedømmes af en jury fra RHS, det engelske haveselskab. Der uddeles medaljer af bronze, sølv, forgyldt sølv og guld. Den bedst bedømte guld-have modtager prisen Best in Show. I år gik denne pris til A Rewilding Britain Landscape designet af Lulu Urquhart og Adam Hunt.


Foto: Haveselskabet


Foto: Haveselskabet

Showhaven var et billede på hvad der sker med landskabet når men reintroducerer bæveren i områder hvor den tidligere har levet. Bæverens tilstedeværelse påvirker naturen i meget stor grad. Når den bygger dæmninger og huler og gnaver i træer og buske, giver det levegrundlag for mange nye plante og dyrearter. Formålet er at vise de værdier vores natur har at byde på og at sætte fokus på naturbeskyttelse og naturgenopretning.   


Foto: Haveselskabet

Beplantningen i showhaven bestod af hjemmehørende planter, som er til stor gavn for dyr og insekter. Træer og buske som pil, tjørn og el og vilde urter som engnelligerod, Geum rivale, forårsvortemælk, Euphorbia palustris og almindelig mjødurt, Filipendula ulmaria.

Guldvinderne

Der er stor prestige i at designe en showhave til Chelsea Flower Show, og bliver man ovenikøbet belønnet med en guldmedalje, kan det have stor betydning for resten af karrieren som havedesigner. Hele seks ud af de i alt 13 showhaver vandt guld ved årets show. Ud over vinderhaven præsenteres her de øvrige fem guldvindere.


The Mind Garden designet af den erfarne showhavedesigner Andy Sturgeon. Foto: Haveselskabet

The Morris & Co. Garden designet af Ruth Willmott var en af Haveselskabets favoritter til at løbe med den største hæder. Foto: Haveselskabet

The RNLI Garden designet af Chris Beardshaw var en frodig showhave domineret af høje stauder. Foto: Haveselskabet

Medite Smartply – Building the Future designet af Sarah Eberle var domineret ef en stor stålkonstruktion som simulerede en klippehule. Foto: Haveselskabet

The Meta Garden: Growing the Future designet af Joe Perkins

Showhaver til Cph Garden

Haveselskabets store haveshow Cph Garden, der er skabt med inspiration i de store engelske flowershow kårer også vindere blandt de 8 showhaver. Alle showhaver præmieres med guld, sølv eller bronche - og blandt guld vinderne kåres en af haverne til at være "Best in show"

Læs mere om de danske showhaver, som du kan opleve til Cph Garden i Ballerup fra den 30. juni til 3. juli. lige her.