Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Køkkenhaveskolens univers Skærehaveskolens univers Åbne Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Tendenser fra Chelsea Flower Show 2022

Læs om årets havetendenser fra Chelsea Flower Show.

Chelsea Flower Show er stedet, hvor nye tendenser opstår. Det er modeuge for havedesign med base i det fashionable Chelsea-kvarter i London, hvor folk fra hele verden lægger vejen forbi.

Måske er det svært at tale om decideret mode, når det kommer til havedesign og planter. Moden skifter i hvert fald ikke så hurtigt, som vi oplever i tøjbranchen. Et mere passende ord vil nok være strømninger. Vores uderum skal passe til det liv og den hverdag, vi har, men afspejler i høj grad også de emner, der optager os som samfund. Her er bæredygtighed, omtanke for naturen og miljøet, trange kår for insekterne, nogle af de temaer der står højt på dagsordenen, og det afspejles i showhaverne. Her præsenteres de største tendenser fra årets show.

Naturen har magten

Det er efterhånden mange år siden, at de vilde haver blev præsenteret som en ny tendens. Dengang var der stor diskussion om, hvorvidt der var plads til natur i en kultiveret have. I dag er det flertallet af showhaver, der tager udgangspunkt i naturen. Nogle showhaver udfordrer mødet mellem menneskabte konstruktioner og naturens kraft, når det menneskeskabte landskab ligger øde hen og langsomt overtages af det vilde.


Showhaven Rewilding Britain Landscape viser tydeligt tendensen med øget fokus på natur. Foto: Haveselskabet

Andre opdeler haven i zoner – nogle hvor der er plads til menneskers ophold og andre, hvor dyrenes og insekternes behov er bestemmende for udformningen og plantevalget.

The Meta Garden: Growing The Future designet af Joe Perkins er et smukt eksempel på, hvordan en zoneopdelt have kan give plads til både mennesker og dyr og også bringe naturen tættere på mennesker. Foto: Haveselskabet.

Bevidst materialevalg og plantevalg

Miljøbevidstheden viser sig også i materialevalget. Træ, grus, skærver, teglklinker bliver brugt som belægninger. Alle materialer, som er let tilgængelige og ikke skal transporters fra fjerne verdensdele. Det afspejler igen en miljøbevidsthed og et ønske om at vise værdien af de ressourcer, der findes tæt på, hvor vi bor. Ligeledes ser man denne bevidsthed i plantevalget. Træer og buske er velkendte arter som navr, bøg, lind, tjørn, hassel og fyr og vilde urter som dagpragtstjerne, hvid okseøje, engblomme, og forskellige hjemmehørende græsser er også populære. Fordelen ved de hjemmehørende arter er også, at de har stor værdi hvor dyr og insekter.

Natur på altanen

De seneste år er der kommet et særligt fokus på små haver og indretning af altaner. Der findes flere gode eksempler på, hvordan man på ganske lidt plads både kan skabe hyggelige og indbydende opholdsrum som samtidig tilbyder mad og ophold for dyr og insekter.

Årets farve er bordeaux

Noget af det, der altid kendetegner showhaverne ved Chelsea Flower Show, er designernes fænomenale evne til at lege med farver. Her taler vi kunne kun om blomster, men også stængler, blade og farver på konstruktioner og belægninger. Der arbejdes både med kontraster og tone-i-tone med en stor kærlighed for detaljen.
Når det kommer til blomsterfarver, er årets tendens meget klar. Mørke bordeaux, rødlilla blomster er populære og bruges i sammenhæng med mange forskellige farver. Herunder vises nogle eksempler.

Valmue, Papaver somniferum 'Lauren's Grape' i selskab med kongleys, Verbascum 'Petra'. Foto: Haveselskabet


Mangebaldet lupin, Lupinus 'Masterpiece' og to forskellige akeleje i bordeaux, er her plantet sammen med hvide prydløg, en hvid rose, bjergknopurt, Centaurea 'Amathyst in Snow' og porcelænsblomst, Saxifraga urbium. Foto: Haveselskabet. 


En let og flimrende kombination af almindelig akeleje, Aquilegia vulgaris 'Black Barlow', og valmue, Papaver 'Lauren's Grape, og lette hvide skærme på vild kørvel, Anthriscus sylvestris 'Ravenswing', som udmærker sig ved sine røde, næsten sorte stængler. Foto: Haveselskabet.

Haven er en hemmelig hule

Havens rolle i vores hverdag har ændret sig meget de seneste 5-10 år, og måske især under den pandemi som vi har været igennem. Haven er blevet et sted, hor vi lader op, finder ro og tryghed og kan gemme os væk, omsluttet af planter, mens vi for en stund glemmer verden uden for havelågen.   
Under Corona-pandemien har flere fået øjnene op for værdien af at komme ud, opholde sig i haven, dyrke grøntsager og plante blomster. Vores haver indrettes med det formål, at vi skal kunne koble fra og blot nyde blomsternes farve og duft, fuglenes kvidren og smagen af en hjemmedyrket radise.

I et lille hjørne mellem de frodige planter, er der plads til at trække sig tilbage. Foto: Haveselskabet

Haven er et fristed, og de seneste år har flere fået øjnene op for havelivets kvaliteter. Selv små haver indrettes, så der er plads til aktivitet og mulighed for at få jord under neglene. Foto: Haveselskabet
 

Hvilke tendenser ses også på Cph Garden?

Cph Garden er Haveselskabets bud på et "flowershow" - ikke lige så stort som Chelsea Flowershow, men ambitiøst efter dansk målstok. Cph Garden afvikles fra den 30. juni til 3. juli i Ballerup - og også her er der showhaver, der viser de toneangivende havetendenser. Mon ikke der også her kan ses nogle af de sammen tendenser, som der er spottet på Chelsea Flowershow? Læs mere om Cph Garden og køb billet lige her.