Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Prydhaven Havens Problemer Biodiversitet Andet

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Haveskoler Arrangementer Skærehaveskolens univers Havefestival Køkkenhaveskolens univers Åbne Haver Cph Garden Digitale haveoplevelser Hjem og Haveliv

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Medarbejdere Foreningen Haveselskabets have Værdier, mission og vision Støt havesagen Kontakt Presse Kommercielle samarbejder Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Efterlysning: Danmarks ældste aluminium drivhus

Sammen med Juliana Drivhuse efterlyser vi Danmarks ældste Juliana drivhus i forbindelse med Juliana Drivhuses 60 års jubilæum.

Nød lærer som bekendt nøgen kvinde at spinde - eller nøgen mand i dette tilfælde. I starten af 1960erne stod Julianas grundlægger pludselig uden job, og den lille familie på fem stod uden forsørgelsesgrundlag. Det førte til, at Mogens A. Stærmose grundlagde den virksomhed, der i dag hedder Juliana Drivhuse A/S, og som i år fylder 60 år.

”Vi plejer at sige, at hver gang, vi leverer et drivhus, leverer vi tredive års haveglæde. Jeg glæder mig ved tanken om, at det er virkelig langtidsholdbare produkter, vi fremstiller, for vi skal jo bruge Jordens ressourcer med omtanke”, siger Nikolaj Stærmose.

Fra tørresnore til drivhuse

Magasinet HAVEN 1975 og 2023, begge med annoncer fra Juliana

Hobbydrivhuse var i 60,erne noget helt nyt på det danske marked, og der var kun importerede produkter på markedet.

Tørrestativer blev fremstillet i aluminium, og det var derfor naturligt at undersøge om der var andre produkter i samme materiale, der kunne være interessante at kaste sig over. 

Mogens A. Stærmose havde en god ven, der var ingeniør og sammen udviklede de et hobbydrivhus til de danske haveejere og satte det i produktion. Det blev starten på det, der også i dag er virksomhedens kerneforretning.

”Næsten hele drivhuset er aluminium, glas og stål, og det er alt sammen materialer, der kan genbruges, når et drivhus har udtjent sit liv som drivhus”, fortæller Nikolaj Stærmose

Vi har været i arkiverne og fundet en annonce i magasinet HAVEN i 1975 fra Juliana. Der er sket lidt de sidste år, også med forsiderne af magasinet HAVEN. 

 

Hjælp os med at finde Danmarks ældste drivhus

Sammen med Juliana Drivhuse efterlyser vi Danmarks ældste aluminiums drivhus. Har du et stående i haven - eller kender du nogen der har, så er vi meget interesseret i at se et billede. Det er ikke sikkert at man kan se, at det er et Juliana drivhus - så vi efterlyser bare billeder af aluminiums drivhuse, gerne flere hvor man se et billede fra før og frem til nu, hvor drivhuset stadig skal være i brug. 

Send dem gerne til info@haveselskabet.dk. Vi kontakter alle, der er indset billeder efter den 15. august - og blandt alle de indsendte billeder trækker vi lod om skønne havepræmier.

Juliana, der i dag har hovedsæde ud til den fynske motorvej, startede under beskedne vilkår en adresse, der også var familien Stærmoses bopæl, men i kælderen blev der gjort plads til, at man kunne trække snorre på de velkendte paraplytørrestativer, Den nuværende ejer Nikolaj Stærmose er tredje generation i den familieejede virksomhed.

Læs mere