Lav pesto af din skvalderkål
En idé til, hvordan du slipper af med dit ukrudt på en yderst behagelig måde. Velbekomme!
Allerede i marts begynder de spæde skvalderkål at skyde frem, og du må ud at luge, hvis de ikke skal brede sig ud i hele haven. Du kan bruge skvalderkålens blade i en blandet salat, en pesto eller stuvet som spinat. De har en fin aromatisk smag.
Du kan plukke og spise nye, friske blade helt indtil oktober, men det er de første skud, der er de mest velsmagende og lækre og dem, der indeholder flest vitaminer.
Opskrift på skvalderkålspesto
Her får du krydderurteeksperten Anemette Olesens opskrift på skvalderkålspesto, som du kan bruge til kødretter eller til at dyppe lidt brød i.
- 3 dl friske blade af skvalderkål
- 2 dl olivenolie
- 2 spsk. parmesanost
- 1 dl valnødder
- 2 spsk. solsikkefrø
- 1 tsk. urtesalt
- 2 fed hvidløg uden skal
Sådan gør du:
- Kom alle dele i en foodprocessor og findel til massen er jævn.
- Kom pestoen i en skål og dryp brødskiver i pestoen, smør pesto på pizzabund eller ryst med i marinader.
- Der kan tilsættes basilikum til opskriften, hvilket giver den velkendte smag af italiensk pesto.
Opskriften er venligt udlånt af AneMette Olesen, der bl.a. er forfatter til bogen: ”Krydderurter i have og køkken”.