Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Prydhaven Havens Problemer Biodiversitet Andet

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Haveskoler Arrangementer Skærehaveskolens univers Havefestival Køkkenhaveskolens univers Åbne Haver Cph Garden Digitale haveoplevelser Hjem og Haveliv

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Medarbejdere Foreningen Haveselskabets have Værdier, mission og vision Støt havesagen Kontakt Presse Kommercielle samarbejder Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Krokus giver tidlig forårsfarve

Snekrokus giver fin farvevariation imellem de hvide og gule farver i det tidlige forår, og så kan den brede sig til hele tæpper.

Min absolutte favorit, når det gælder krokus, er den lille, slanke snekrokus, Crocus tommasinianus. Det skyldes især artens fine, lyslilla farve, som er så smuk sammen med de hvide og gule, tidlige forårsblomster.

Snekrokus har en fin og slank lille, lyslilla blomst, der åbner sig i forårssolen - Fotograf: flickr

Men det gør den også attråværdig, at den kan brede sig til hele tæpper, fordi den udover at brede sig ved sideknolde er flittig til at så sig selv. Og så er det tilmed den tidligste krokus i danske haver.

Allerede mens vintergækker og erantis er i fuld blomst, dukker de spidse, hvidlige blomsterknopper frem, og når forårssolen skinner, åbner blomsterne sig som små fine stjerner.

Robust krokus trods det sarte ydre

Snekrokus er en robust lille forårsbebuder, der trives godt i fuld sol, men også klarer sig udmærket i halvskyggen. Veldrænet jord er at foretrække, men også god leret havejord kan den klare sig i, blot jorden ikke er soppende våd i vintertiden. 

Snekrokus skyder frem allerede mens vintergæk og erantis stadig er i blomst. Ydersiden af kronbladene er lidt hvidlig, men blomsten åbner sig i en yndig lyslilla farve. - Fotograf: flickr

Pas på med hakken

Pas på ikke at hakke de fine frøplanter omkuld, hvis du planter snekrokus i bedet. Plant dem gerne lidt inde under buske eller mellem stauder, som senere dækker over dem med store blade.

I plænen er de nemme, da de visner tidligt ned, så du kan slå plænen tidligt uden at skade dem.

Der findes flere sorter af snekrokus, både i rent hvide og mere mørklilla nuancer. Læg knoldene i september-oktober.

Den tidlige blomstring er til gavn for bierne, som også er ude en tidlig solrig forårsdag. - Fotograf: flickr