Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Prydhaven Havens Problemer Biodiversitet Andet

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Haveskoler Arrangementer Skærehaveskolens univers Havefestival Køkkenhaveskolens univers Åbne Haver Cph Garden Digitale haveoplevelser Hjem og Haveliv

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Medarbejdere Foreningen Haveselskabets have Værdier, mission og vision Støt havesagen Kontakt Presse Kommercielle samarbejder Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Spisekastanier

Spisekastanier er værd at vente på, selv om det kan tage 10 år, før du kan høste frugterne.

Det kræver tålmodighed at vente de 8-10 år, fra du planter en ægte kastanie, Castanea sativa, til du kan høste de første frugter. Til gengæld får du en belønning, der batter. For ingen træer er så flotte som en stor, let kroget kastanie, og ingen kastanier så velsmagende, som dem du henter på eller under træet.

Ægte kastanie bliver et stort træ på 15-20 meter, men de er heldigvis længe om det. Så det kan vel gå an at plante et træ og nyde det i så lang tid, før det fældes, fordi det generer. Hvilke andre forbrugsgoder her i livet har en så lang levetid?

Selv om ægte kastanier er på deres klimamæssige nordgrænse her hos os, trives de forbavsende fint i områder nær ved kysten og i byer. 

Gyldne efterårsfarver og kroget stamme

De takkede blade er glinsende mørkegrønne og får gyldne efterårsfarver, når frosten sætter ind. Stammen er kroget og meget furet, derfor ser træet temmelig pittoresk ud selv i en ung alder.

Da træet egner sig flot til at blive opstammet (så det står med bar stamme på de nederste meter), kan du sagtens dyrke andre planter under den ægte kastanie.

Ægte kastanie gør sig rigtig godt både som et solitært træ på plænen eller som en del af randbeplantningen omkring haven. I juli er ægte kastanie meget iøjnefaldende, fordi dens lange blomsterrakler hænger som store gulliggrønne "duske" mellem de blanke blade.

De spiselige kastanier sidder gemt inde bag en grøn stikkende skal. Meget dekorativt - både mens frugterne sidder oppe i træet, og når de ligger på plænen. Men pas på fingrene, når du prøver at få fat i nødderne, der sidder samlet inde bag skallen.

Nødderne kan gemmes et køligt sted udendørs i 3-4 uger, før de bliver kedelige.