Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere

Spisekastanier

Spisekastanier er værd at vente på, selv om det kan tage 10 år, før du kan høste frugterne.

Det kræver tålmodighed at vente de 8-10 år, fra du planter en ægte kastanie, Castanea sativa, til du kan høste de første frugter. Til gengæld får du en belønning, der batter. For ingen træer er så flotte som en stor, let kroget kastanie, og ingen kastanier så velsmagende, som dem du henter på eller under træet.

Ægte kastanie bliver et stort træ på 15-20 meter, men de er heldigvis længe om det. Så det kan vel gå an at plante et træ og nyde det i så lang tid, før det fældes, fordi det generer. Hvilke andre forbrugsgoder her i livet har en så lang levetid?

Selv om ægte kastanier er på deres klimamæssige nordgrænse her hos os, trives de forbavsende fint i områder nær ved kysten og i byer. 

Gyldne efterårsfarver og kroget stamme

De takkede blade er glinsende mørkegrønne og får gyldne efterårsfarver, når frosten sætter ind. Stammen er kroget og meget furet, derfor ser træet temmelig pittoresk ud selv i en ung alder.

Da træet egner sig flot til at blive opstammet (så det står med bar stamme på de nederste meter), kan du sagtens dyrke andre planter under den ægte kastanie.

Ægte kastanie gør sig rigtig godt både som et solitært træ på plænen eller som en del af randbeplantningen omkring haven. I juli er ægte kastanie meget iøjnefaldende, fordi dens lange blomsterrakler hænger som store gulliggrønne "duske" mellem de blanke blade.

De spiselige kastanier sidder gemt inde bag en grøn stikkende skal. Meget dekorativt - både mens frugterne sidder oppe i træet, og når de ligger på plænen. Men pas på fingrene, når du prøver at få fat i nødderne, der sidder samlet inde bag skallen.

Nødderne kan gemmes et køligt sted udendørs i 3-4 uger, før de bliver kedelige.