Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Prydhaven Havens Problemer Biodiversitet Andet

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Haveskoler Arrangementer Skærehaveskolens univers Havefestival Køkkenhaveskolens univers Åbne Haver Cph Garden Digitale haveoplevelser Hjem og Haveliv

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Medarbejdere Foreningen Haveselskabets have Værdier, mission og vision Støt havesagen Kontakt Presse Kommercielle samarbejder Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Havtorn

Havtorn klarer næsten altid skærene, og dens bær bugner af C-vitaminer.

Almindelig havtorn, Hippophaë rhamnoides. Foto: Geograph.org.uk/Richard Sutcliffe

Almindelig havtorn, Hippophaë rhamnoides. Foto: Geograph.org.uk/Richard Sutcliffe

Almindelig havtorn, Hippophae rhamnoides, er en gråbladet busk, som om efteråret får knaldorange runde bær, der sidder tæt på kvisten. De modne bær er ikke nogen fornøjelse at spise, før de har fået frost. De er meget stærke og snerpende, men efter en tur i fryseren, smager de noget bedre.

Bærrene tilhører de mest C-vitaminrige bær, vi overhovedet kan finde, men de indeholder også en masse andre vitaminer og antioxidanter. Blot et enkelt bær indeholder lige så meget C-vitamin som en appelsin!

Hvis man vil have bær, er det vigtigt at plante flere havtorn , så man sikrer, at der både er han- og hunplanter. Det er nødvendigt, for at hunplanterne kan blive bestøvet og sætte bær.

Havtorn. Foto: Flickr

Skab læ med havtorn

Havtorn kan bruges som læplante fx ved sommerhuset, hvilket den er fantastisk til, da den tåler både sandet jord, salt og vind. Plant den med en afstand på 1-1,50 meter – både mellem planterne og mellem rækkerne. Det vigtigste for havtorn er, at den får tilstrækkeligt med lys, så plant den et lysåbent sted.

Havtorn breder sig ved udløbere, og kan komme til at fylde meget. Det skal man være opmærksom på, når man planter den i haven.

Til juice, snaps og marmelade

Det er bedst at plukke havtorn om efteråret. For selv om bærrene bliver siddende længe på buskene, er de næsten umulige at plukke i hel tilstand efter et par nætters frost, fordi hinden bliver meget blød.

Brug en gaffel til at lirke bærrene af kviste og grene, mens du holder en pose under, så bærrene dropper lige ned i den. Alternativt kan du klippe det stykke gren af, hvor bærrene sidder og lægge grenen i fryseren. Når du tager ud den ud igen, er det nemt at løsne bærrene.

Det er nemt at få saften ud af bærrene. En lille snaps hver morgen af havtorn-juice dækker dagens behov for C-vitamin. Desuden er bærrene meget delikate at lave kryddersnaps af. Også gele og marmelade kan de bruges til – gerne i kombination med æbler.