Gå til hovedindhold
Solsort bader. Foto: Pixabay, Helga Kattinger
Artikel for alle

Hjælp havens dyr i tørken

En sommer med flere uger uden regn sætter sine spor. Når der ikke er nem adgang til vand for fugle, insekter og pattedyr, kan de nemt komme til at tørste. Her får du et par tips til, hvordan du hjælper dyrene.
Haveselskabet - 

I tørketiden er det særligt de uerfarne dyreunger, som er kommet til verden, der er udsatte. De har endnu ikke den store erfaring i at finde vand og tørster derfor nemt. Men selv havens mere rutinerede dyr kan komme i problemer og må søge længere efter vandet. Du kan række havens og byens dyr en hjælpende hånd ved at:

  • Opsætte ekstra fuglebade eller bruge underskåle fra potteplanter, som fyldes med vand.
  • Placere vandet i kanten af buskadser og i skygge. På den måde hjælper du de mere sky dyrearter.
  • Sætte fuglebade både direkte på jorden og evt. nogle lidt oppe på en sten eller lignende. Du hjælper dog flest dyr ved at sætte fuglebadene og underskålene direkte på jorden. 
  • Tænke på, at for dybe vandbade kan være faldgrupper for mindre dyrearter, så du skal sikre dig, at de kan komme op igen.
  • Placere nogle af fuglebadene på steder, hvor du selv får glæde af at se fuglene boltre sig.
  • Sørge for løbende at fylde op med vand.

Solsort i fuglebad. Foto: Flickr.

 

Kom med til Cph Garden 2022

Fra den 30. juni til 3. juli bliver du igen inviteret til Danmarks største haveshow: Haveselskabets Cph Garden i Ballerup. 4 dage med over 100 forskellige foredrag, 8 unikke showhaver designet af udvalgte havedesignere til lejligheden, haveoplevelser, skønne stande og meget mere. Når billetten er købt, er der gratis adgang til alle foredrag.