Gå til hovedindhold
Hjertetræ
Hjertetræet i Haveselskabets have 7. oktober. Foto: Anja Kelvin.
Artikel for alle

Hjertetræ - dufter af candyfloss

Starten af oktober er ved at være sidste udkald, hvis du vil opleve hjertetræets skønne duft i Haveselskabets have.
Anja Kelvin - 
07. oktober 2013

Hvis du går en tur gennem Haveselskabets have på Frederiksberg her i oktober, vil du måske pludselig standse og trække vejret dybt ind gennem næsen og tænke: ”Hvad var dét?. Hvad blomstrer nu? Hvor kommer duften fra? Sød. Mild.”

Det er den søde duft af kærlighed. De flammende gule blade fra hjertetræet, Cercidiphyllum, er ved at drysse af, og i processen udskiller de en helt særlig duft. En duft af… jeg kan kun beskrive den som candyfloss. Måske dufter den af noget andet i din næse?

Stærkest duft om morgenen

Kærligheden hos hjertetræet er størst om morgenen. Når morgenduggen ligger på bladene, er duften ekstra intens. Så bor du i nærheden af Købehnhavn, kan jeg kun anbefale, at du står tidligt op og gå en morgentur herinde. Her er fredfyldt om morgenen, smukt, meditativt. Hjertetræet står i haverum nr. 21 (den nordlige del), sammen med bamsen og hønen, som begge er formet i buksbom.

Men det er ikke det eneste, du kan frydes over i Haveselskabets have her i oktober. Nyd også de japanske løn i deres himmelske efterårskapper, og nyd det virginske ambratræ, Liquidambar styraciflua, ved de store plæner. Der er så meget at komme efter lige nu. Det føles, som er året lige vågnet efter den lange, varme sommers dvale.

Du finder indgangen til Haveselskabets have på Frederiksberg Runddel. Når du står på runddelen med ryggen til Frederiksberg Allé og Pile Allé, ligger indgangen i det bageste venstre hjørne af pladsen.

Fra Haveselskabets have

Annonce