Gå til hovedindhold
Fra bogen "Tivoli - en eventyrlig blomstrende have". Foto: Ann Malmgren
Fra bogen "Tivoli - en eventyrlig blomstrende have". Foto: Ann Malmgren
Cph Garden 2019

Hør om Tivolis smukke haveanlæg

Søndag 23/6 på Cph Garden kan du høre meget mere om tankerne bag Tivolis eventyrlige blomstrende have.
21. maj 2019

På Cph Garden kan du møde de to kvinder, forfatter Marian Haugaard Steffensen og fotograf Ann Malmgren, som står bag bogen "Tivoli – en eventyrlig blomstrende have", som netop er udkommet. De vil i ord og billeder fortælle om Tivolis skønne haveanlæg og chefgartner Tom Knudsens design og tankerne bag. Det foregår torsdag 20. juni og fredag 21. juni. på Cph Garden 2019.

Søndag 23. juni kan du opleve Tivolis chefgartner Tom Knudsen i en gardentalk med de to kvinder, hvor de vil tale om nogle af de smukke beplantninger i Tivoli, som er beskrevet i den nye bog. 

Cph Garden foregår ved Marbækstien i Ballerup fra 20. til 23. juni 2019, hver dag kl. 10-18.

Se hele programmet for Cph Garden her

Fra bogen "Tivoli - en eventyrlig blomstrende have". Foto: Ann Malmgren

Gennemtænkt til mindste detalje

I 2004 blev Tom Knudsen chefgartner i Tivoli, og det har sat sig tydelige og fine spor. Stedsegrønne planter har fået plads i Tivoli, så haven er interessant året rundt, bedene er et overflødighedshorn af planter i fine, helt personlige sammensætninger, og mange spændende træer skaber rum, blomstrer og bærer frugt.

"Der er simpelthen ikke bar jord i Tivoli, der er planter allevegne, og det er ikke bare tilfældige planter. Der er i dén grad tænkt over tingene. Og der er så mange fine detaljer, når man kommer i dybden med det."

Marian Haugaard Steffensen, forfatter

Haverummet ved orangeriet. Fra bogen "Tivoli - en eventyrlig blomstrende have". Foto: Ann Malmgren

Haverummet foran Tivolis orangeri er fyldt med duft og farver fra bl.a. tulipaner, prydløg, syrener og rododendron i alle størrelser, men selvom der er mange farver er det ikke for meget. Området rummer også mange grønne buske og træer, som giver ro imellem de stærke farveklatter.

"Haverne i Tivoli bliver man aldrig færdig med. Der sker hele tiden nyt, og der er hele tiden mere, man kan fordybe sig i."

Ann Malmgren, fotograf

Bogen "Tivoli - en eventyrlig blomstrende have"

Om bogen  "Tivoli – en eventyrlig blomstrende have"

Bogen kommer hele vejen rundt i haven: Terrasserne ved Koncertsalen, de mange træer, køkkenhaven ved Gemyse, parterrehaven, Den Japanske Have, alle krukkerne og meget mere. 

Derudover byder den på et kapitel om Tivolis havehistorie, og man finder plantelister til samtlige bede og anlæg, som er omtalt, hvis man selv vil arbejde videre med idéer og planter fra haven.

Af Marian Haugaard Steffensen og Ann Mailmgren. Vejlende pris: 349,95 kr. Udgivet af Turbine. Bogen udkommer 29. maj 2019. 

Du kan købe bogen i Haveselskabets butik på Cph Garden i Ballerup 20.-23. juni 2019, og efter foredragene kan du få din bog signeret i Haveselskabets telt.

Annonce