Gå til hovedindhold
Fra "Rytmen" ved Cph Garden 2019.
Fra "Rytmen" ved Cph Garden 2019.
Cph Garden 2022

Hvad er en showhave?

Til Cph Garden kan gæsterne opleve otte fantastiske showhaver. Men hvad er egentlig en showhave?
28. oktober 2021

Det store trækplaster ved Cph Garden 2019 og 2017 var de otte showhaver, som fremviste de nyeste havetendenser frem. En showhave er et showpiece, ganske som en tøjkreation på en catwalk.

Showhavens formål er at vise tendenser og at inspirere publikum til at tænke nye tanker i forhold til design, plantevalg og brug af haven.

Herhjemme har vi ikke haft tradition for showhaver, som man har i udlandet. Det fik Haveselskabet lavet om på med Cph Garden 2017, hvor netop showhaverne gjorde eventen helt unik.

Du kan læse mere om showhaverne ved Cph Garden 2019 her

Fra "Haveglæder" ved Cph Garden 2019. Foto: Martin Sølyst

Fakta om showhaverne

Hver showhave er tegnet af en havedesigner/havearkitekt og er anlagt i samarbejde med en anlægsgartner og præsenteres sammen med en kommerciel partner. På Cph Garden kan gæsterne opleve otte fantastiske showhaver på hver cirka 50-80 m2.

Med til showhavebegrebet hører også et konkurrenceelement. Til Cph Garden bliver de otte showhaver vurderet af en fagjury - se hvem der var med i 2019 her , der kårede en showhavevinder ud fra en række kriterier, som f.eks. havens koncept og design og så selvfølgelig det overordnede indryk. Der tildeltes guld-, sølv -og bronzemedaljer og en publikumspris.

Havedesignerne er nøje udvalgt til at lave de 8 showhaver. Showhaverne præsenteres af en kommecielpartner, der kan inspirere havedesigneren til forskellige tema'er og indhold i haven, men de kan ikke bestemme havens udtryk, det er 100 % havedesigneren, der skaber den unikke showpiece til lejligheden.

Fra "En skærsommernats drøm" 2019 Foto; Martin Sølyst

KØB BILLETTERNE HER