Gå til hovedindhold
Vinderhaven "Dream a little dream" ved Cph Garden 2017. Foto: Martin Sølyst
Vinderhaven "Dream a little dream" ved Cph Garden 2017. Foto: Martin Sølyst
Cph Garden 2019

Hvad er en showhave?

På Cph Garden 2019 kan gæsterne opleve otte fantastiske showhaver. Men hvad er egentlig en showhave?
18. januar 2019

Det store trækplaster ved Cph Garden 2019 bliver otte showhaver, som viser de nyeste havetendenser frem. En showhave er et showpiece, ganske som en tøjkreation på en catwalk.

Showhavens formål er at vise tendenser og at inspirere publikum til at tænke nye tanker i forhold til design, plantevalg og brug af haven.

Herhjemme har vi ikke haft tradition for showhaver, som man har i udlandet. Det fik Haveselskabet lavet om på med Cph Garden 2017, hvor netop showhaverne gjorde eventen helt unik.

Cph Garden 2019 finder sted den 20. til den 23. juni 2019 ved Marbækstien i Ballerup.

Du kan læse mere om showhaverne ved Cph Garden 2019 her

Dorthe Kvists showhave "Vild og vidunderlig Urban Oase" ved Cph Garden 2017. Foto: Martin Sølyst

Fakta om showhaverne

Hver showhave er tegnet af en havedesigner/havearkitekt og er anlagt i samarbejde med en anlægsgartner og præsenteres sammen med en kommerciel partner. På CPH Garden kan gæsterne opleve otte fantastiske showhaver på hver cirka 50-80 m2.

Med til showhavebegrebet hører også et konkurrenceelement. Ved Cph Garden 2019 bliver otte showhaver vurderet af en fagjury, der kårer en showhavevinder ud fra en række kriterier, som f.eks. havens koncept og design og så selvfølgelig det overordnede indryk. Der tildeles guld-, sølv -og bronzemedaljer og en publikumspris.

 

Vi hylder haveglæden

Cph Garden 2019 bliver sommerens største haveoplevelse. Sæt kryds i kalenderen 20.-23. juni 2019, hvor vi endnu engang holder et brag af en havefest.