Gå til hovedindhold
Hånd med gødningspiller
Medlemsfordel

Hvad koster en gødningsplan?

Se, hvad det koster at få en gødningsplan.
Haveselskabet - 
01. oktober 2022

Priser

En standard gødningsplan koster: 499 kr. for et haveelement fx en køkkenhave.

En udvidet gødningsplan koster: 779 kr. for ét haveelement fx et surbundsbedet.

Standard gødningsplan

En standard gødningsplan dækker de fleste haveejeres behov. Her måles jordens indhold af:

  • Fosfor (P)
  • Kalium (K)
  • Magnesium (Mg) 
  • Og desuden måles jordens surhedsgrad (pH)

Ud fra analysetallene, kan Haveselskabets gødningsekspert, Bente Mortensen, beregne hvor store gødningsmængder, der skal tilføres jorden for at opnå et tilfredsstillende udbytte. 

Jordens surhedsgrad fortæller noget om næringsstoffernes opløselighed i jorden og deres tilgængelighed for planterne. Hvis pH er mellem 5,5 og 7 er forholdene ideelle for de fleste grøntsager. Løg og porer trives dog godt ved pH over 7.  

Udvidet gødningsplan

En udvidet gødningsplan vil give dig svar på hvilke specielle næringsstoffer, der bør tilføres, og hvor meget eller hvilke der børe reduceres. Denne type analyse anvendes især, hvis der er tale om særlige vækst- og gødningsproblemer. Det kan være, hvis planterne har problemer med at optage mikronæringsstoffer, eller der er en særlig problematisk ubalance imellem de enkelte næringsstoffer.

I en udvidet gødningsplan måles jordens indhold af:

  • Fosfor (P)
  • Kalium (K)
  • Magnesium (Mg) 
  • Jordens surhedsgrad (pH)

Og desuden måles udvalgte mikronæringsstoffer typisk jern (Fe), kobber (Cu) og/eller bor (B) - alt efter hvilket problem, der er med planternes vækst.

Det er en god idé at henvende dig til Haveselskabets rådgivning, før du bestiller en udvidet gødningsplan og få en snak om, hvad det er for et problem, du har i din have.

Har du spørgsmål?

Som medlem af Haveselskabet er du altid velkommen til at kontakte vores rådgivning, hvis du har spørgsmål om gødningsplanen eller noget andet i din have.