Gå til hovedindhold
Japansk konvalbusk
Japansk konvalbusk, Clethra barbinervis. Foto: Aksel H. Sørensen
Artikel for alle

Japansk konvalbusk

Japansk konvalbusk får små, hvide, klokkeformede blomster, der sidder i op til 15 cm lange klaser og dufter dejligt.
Aksel H. Sørensen - 

Japansk konvalbusk, Clethra barbinervis, adskiller sig fra den sædvanlige konvalbusk, Clethra alnifolia, ved at blive større med kraftige grene, der kan minde om stammer.

De små, hvide, klokkeformede og duftende blomster sidder i op til 15 cm lange klaser og dufter dejligt. Bladene er mørkegrønne på oversiden og lysere grønne på undersiden. Om efteråret får de rødlige-violette-brunlige-gyldne nuancer. På ældre planter bliver barken rødbrun og skaller af, hvilket også gør planten dekorativ om vinteren.

Med den naturlige variation, der er blandt planterne, kan man være heldig at finde eksemplarer, som enten naturligt vokser op som et lille træ, eller nemt formes til det. 

Ikke en sart plante

Clethra barbinervis kan vokse i fuld sol til let skygge og trives bedst i veldrænet, svagt sur jord, der ikke bliver tør. Her i landet kan vi regne med, at den når ca. fem meters højde på 30 år.

Planten er får ingen alvorlige sygdomme eller bliver angrebet betydeligt af skadedyr. Det forlyder også, at den ikke gnaves af rådyr. I hårde vintre kan den frostskades.

Annonce