Gå til hovedindhold
The Yellow Brick Road
Cph Garden 2022

Juryen har bedømt showhaverne

Et af de store trækplastre ved Cph Garden 2022 er de otte showhaver. Juryen har bedømt dem alle og tildelt medaljer.
Foto: Haveselskabet/Martin Sølyst. - 
29. juni 2022

Nu har den professionelle fagjury bedømt showhaverne og tildelt vindershowhaverne guld-, sølv -og bronzemedaljer og kåret vinderen af prisen Best in Show. 

Showhaverne til Cph Garden er helt unikke og en af grundene til, at vi kalder Cph Garden for Danmarks største haveshow. Showhaverne er designet af udvalgte designere, der kreerer showpieces på cirka 50-80 m2 kun til Cph Garden. Showhaverne er anlagt i samarbejde med en anlægsgartner og præsenteres sammen med en kommerciel partner.  Med til showhavebegrebet hører også et konkurrenceelement. Til Cph Garden bliver de otte showhaver vurderet af en professionel fagjury, der kårer en showhavevinder ud fra en række kriterier såsom havens koncept og design og så selvfølgelig det overordnede indryk. 

Juryen tildelte showhaverne følgende medaljer

Et haverelief - en køkkenhave med kant 

Showhavedesignere: Louise Risør og Jacob Fischer.
Anlægsgartner: MøllerLøkkegaard.
Partner: Pindstrup.

I  en tid med øget fokus på biodiversitet og selvforsyning giver det god mening at bruge sin villahave til mere og andet end blot pryd og klippet græs. Showhaven Køkkenhave med kant er et nyskabende bud på, hvordan man kan kombinere prydværdi og ophold med høj nytteværdi og dermed give køkkenhaven en fremtrædende plads i villahaven uden at gå på kompromis med frodighed, æstetik og opholdsmuligheder. Læs meget mere om tankerne bag showhaven her.

Showhaven blev af juryen tildelt en guldmedalje.

Future from history

Showhavedesigner: Emilie Bausager.
Anlægsgartner: Anlægsgartnerfirmaet Kirkegaard.
Partner: GARDENA.

Showhaven er inspireret af dansk arkitektur og traditionelle danske byggematerialer. Med de traditionelle materialer er der skabt en gårdhave i moderne stil som et bud på fremtidens skandinaviske byhave. For at spare på vandet, ledes regnvand fra tagrender til et lavereliggende bassin. Vandet kan bruges til vanding af hele haven og skaber samtidig en beroligende atmosfære i haven. Det opsamlede regnvand bruges også til planterne på den grønne væg. Læs mere om tankerne bag showhaven her.

Showhaven blev af juryen tildelt en guldmedalje.

The Yellow Brick Road

Showhavedesigner: Tove Hede og Karen Dahl.
Anlægsgartner: Hesselkilde Anlæg og Engell Anlægsgartner.
​Partner: Morsø.

Showhaven er inspireret af The Yellow Brick Road fra The Wizard of Oz. Her genovervej den traditionelle vej til havens udformning. Væk med den trimmede græsplæne, den bare jord omkring hver plante og den sirligt klippede hæk. Gør plads til vildskaben, til mørket og lyset i livet og gentænk; hvad sker der, hvis man slipper kontrollen, følger den eventyrligt snoede gule vej og ser livet og tidens tand i haven? Læs mere om tankerne bag showhaven her.

Showhaven blev af juryen tildelt en guldmedalje.

Urban Woodland

Showhavedesigner: Karina Emilie Revsbæk Lauesen
Anlægsgartner: Elite Anlæg.
​Partner: Tivoli Friheden.

Showhaven Urban woodland er tænkt som en lille pocket-garden i byen. Temamæssigt er stilen strømlinet og nordisk, og layoutet er stramt og grafisk i sin opbygning.

Mens ét haverum består at et åbent terrassemiljø, der opfordrer til socialt samvær, fungerer et andet af havens rum som et afsides retræte, hvor her er plads til et stille øjeblik i hverdagseskapismens tegn. Som kontrast til showhavens stramme opbygning er bevoksningen ganske utæmmet og naturalistisk i sit udtryk. Beplantningen er kurateret efter den danske natur og inspireret af skovens bund, deraf showhavenavnet Urban woodland. Læs meget mere om tankerne bag showhaven her

Showhaven blev af juryen tildelt en sølvmedalje.

Haveglæder

Showhavedesigner: Helle Troelsen.
Anlægsgartner: Stougaard Anlæg og Pleje.
​Partner: Danske Havecentre.

Tankerne ledes hen til en forladt, gammel have fyldt med frugttræer, bærbuske og en utæmmet, vild beplantning. Alligevel er der en vis orden i vildskaben, der gør haven sammenhængende, indbydende og rolig. Designet er naturligt og uformelt med fokus på bæredygtigt materiale- og plantevalg, og planterne bidrager til føde for mennesker, fugle, insekter og andre dyr. Læs mere om tankerne bag showhaven her.

Sowhaven blev af juryen tildelt en sølvmedalje. 

Muladhara - Rodchakraets have

Showhavedesigner: Janne Fuglsang.
Anlægsgartner: Skov Larsen Anlægsgartner.
​Partner: Juliana Drivhuse.

I dette haverum føler man sig tryg og tilpas. Chakraer er energicentre i vores krop. Rodchakraet er det nederste chakra som knytter os til den fysiske verden og netop sikrer jordforbindelsen. Med til at give et balanceret rodchakra hører trygheden i forhold til at de basale behov, såsom føde, varme og tryghed, er dækket. Dette understøttes når man opholder sig i haverummet med mulighed for at arbejde med hænderne i jorden, fornemme duftene og aktivt arbejde med planter der giver hhv. føde til mennesker og insekter, dejlige dufte og noget æstetisk skønt at kigge på. Læs meget mere om tankerne bag showhaven her.

Showhaven blev af juryen tildelt en bronzemedalje.

En cirkulær ladestation

Showhavedesigner: Tor Haddeland.
Anlægsgartner: Junckerhaven, Martlev Aps og Kun Terrasser.
​Partner: Supell.

Hvordan skaber man et uderum, hvor have, hus og natur smelter sammen – et lille fristed for den moderne families behov for fordybelse og ro? Sammen eller hver for sig kan medlemmerne af familien bruge haven som en ‘ladestation’, hvor der er plads til både bevægelse og stilstand. Det kan være i form af yoga, meditation, afslapning eller at gå og give haven den nødvendige pleje. Læs meget mere om tankerne bag showhaven her.

Showhaven blev af juryen tildelt en bronzemedalje.

En vildt pæn have

Showhavedesigner: Kay Sales.
Anlægsgartner: Den Unge Gartner.
Partner: Boligliv. 

At forbinde mennesker med naturen er kernen i showhaven En vildt pæn have, der illustrerer, hvor nemt det kan være at invitere naturen ind uanset havens størrelse. Haven bliver meget mere end blot et sted at sidde og slappe af, når den tiltrækker dyreliv og øger biodiversiteten. Den forvandles til et mere indbydende, behageligt og roligt sted at være.

Showhaven blev af juryen tildelt en bronzemedalje.

Best in Show

Blandt årets guldmedaljevindere, udnævner juryen én af haverne som Best in Show.

Til Cph Garden 2022 vandt The Yellow Brick Road titlen som Best in Show.

 

Fagjuryen

Fagjuryen, der har bedømt showhaverne, er særligt udvalgt af Haveselskabet. Juryen er bredt repræsenteret i forhold til både den grønne og grå del af branchen. 

I år bestod fagjuryen af følgende fem personer.

Andreas Jørgensen

Dorthe Kvist

Jacob Kamp, Formand for juryen

Janni Bjerregaard

Per Malmos

 

Læs mere her om alle de otte showhaver: 
En cirkulær ladestation

Hvordan skaber man et uderum, hvor have, hus og natur smelter sammen – et lille fristed for den moderne families behov for fordybelse og ro?

En vildt pæn have

At forbinde mennesker med naturen er kernen i showhaven "En vildt pæn have", og det illustrerer, hvor nemt det kan være at invitere naturen ind, uanset rummets størrelse.

Et Haverelief – Køkkenhave med kant

Showhaven ’KØKKENHAVE MED KANT’ er et nyskabende bud på, hvordan man kan kombinere prydværdi og ophold med høj nytteværdi og dermed give køkkenhaven en fremtræden plads i villahaven.

Future from history

Showhaven er inspireret af dansk arkitektur og traditionelle danske byggematerialer.

Haveglæder

Tankerne ledes hen til en forladt, gammel have fyldt med frugttræer, bærbuske og en utæmmet, vild beplantning.

Muladhara – rodchakraets have

Muladhara er på sanskrit – Indiens gamle kultursprog – navnet for ´rod´. Med rodchakraets have, Muladhara, vil vi skabe et rum der giver fornemmelsen af grounding og rodforbindelse.

The Yellow Brick Road

The Yellow Brick Road kendes over hele verden fra The Wizard of Oz.

Urban Woodland

Showhaven Urban woodland er tænkt som en lille pocket-garden i byen. Temamæssigt er stilen strømlinet og nordisk, hvor layoutet ligesådan er stramt og grafisk i sin opbygning.

Annonce