Gå til hovedindhold
Spørgsmål & Svar

Kan roser trives i våd jord?

fre. 5. maj. kl 12:25

Jeg har en kolonihave, hvor grundvandet står meget højt og i meget våde perioder er græsset sumpet. Jeg tænkte at lave et bed, som både skal fungere som "indsynshegn" og som skal suge vand. Jeg overvejede først et hortensiabed, da jeg elsker hortensiaer og de godt kan lide vand. Men da de gror enormt langsomt og der er fuld sol hele dagen, tænker jeg, at det er for hårdt for dem og mig? Så faldt tanken på roser, men jeg er usikker på om de tåler meget våd jord? De roser jeg ville vælge er engelske og historiske roser med fyldte duftende store blomster, gerne med blomstring helt til frost. Mvh Katrine

Haveselskabets Rådgivning

Da jorden i din kolonihave lyder til at være meget fugtigt, bør du gå efter buske, som kan tåle at rødderne står under vand i kortere eller længere perioder. Det er langt fra alle planter der kan det.
Forædlede roser som de historiske og engelske, vil ikke være det bedste valg. De vil mistrives i perioder, hvor jorden er meget fugtig og blød. Hortensia trives godt i en fugtighedsbevarende jord, men ikke en decideret våd jord som tilfældet er her.
Jeg vil anbefale nogle mere robuste buske, som også vil kunne skærme for indkig.
 
Surbær – Aronia melanocarpa ’Aron’
Konvalbusk – Clethra alnifolia
Almindelig kvalkved – Viburnum opulus
Hvid kornel – Cornus alba
 
Med venlig hilsen
 
Louise Møller
Haveselskabets Rådgivning

Spørg Rådgivningen

Som medlem af Haveselskabet kan du få gratis rådgivning af Haveselskabets eksperter.
Luk

Find din afdeling

Vælg et område på kortet
Tilbage til alle afdelinger

Vælg afdeling eller kreds