Gå til hovedindhold
Alt efter vind og vejr blomstrer kinesertræet fra slutningen af juli og ind i august. Foto: Jesper Carl Corfitzen. Foto: Flickr.
Alt efter vind og vejr blomstrer kinesertræet fra slutningen af juli og ind i august. Foto: Jesper Carl Corfitzen. Foto: Flickr.
Artikel for medlemmer

Kinesertræ

Kinesertræet hører til blandt de sjældne, men det fortjener en langt større udbredelse i de danske haver.
Jesper Carl Corfitzen - 
14. august 2013

Kinesertræet, Koelreuteria paniculata, er et fint mindre løvfældende træ, der vokser naturligt i det nordøstlige Kina og Korea. Det tilhører sæbetræ-familien på linje med hestekastanje og løn.

Træet er udpræget en sommerlet skønhed klædt i guld og med charmerende gyldenbrune lanternelignende frugter vajende i efterårsvinden.

Kinesertræet, Koelreuteria paniculata, er en oplagt mulighed, hvis du har planer om at plante et nyt træ i din have. Foto: Jesper Carl Corfitzen.

Træet har en kort stamme med uregelmæssig grenbygning, der ofte deler sig i en bred kuppelformet...

Vil du gerne læse med?

Denne artikel er lavet til medlemmer af Haveselskabet

Bliv medlem og få Danmarks bedste havemagasin 5 eller 10 gange om året samt adgang til spændende artikler her på hjemmesiden.
Annonce

Få magasinet HAVEN

Magasinet HAVEN giver masser af inspiration, viden og nyttige tips. Prisen er 345 kr. for 5 numre eller 630 kr. for 10 numre. Sammen med magasinet følger et medlemskab af Haveselskabet og mange fordele.