Gå til hovedindhold
Havekørvel
Foto: Anders Bech
Artikel for alle

Kørvel - et dejligt krydderi

Havekørvel er et dejligt krydderi og utrolig nem at dyrke. Har man den først, har man den for evigt ligesom ukrudt. Derfor hakker folk den måske op, og desværre hører den til den slags ukrudt, der er nem at udrydde.
18. august 2008

Havekørvel, Anthriscus cerefolium, er smuk med sit lette, fine løv og sine små hvide skærmblomster – og så smager den sødt af anis! 

De fine kørvelblade anvendes i stor udstrækning i det franske køkken. Den er god i suppe, kryddersmør, saucer og især til omeletter og æggeretter. Snit nogle blade og lad dem sætte smag til en blandet grøn salat.

Kørvel er bedst helt frisk, og da den normalt klarer en dansk vinter, kan de grønne blade høstes året rundt. Bladene kan også opbevares frosset ligesom persille.

Så flere gange gennem sommeren

Kørvel er en-årig og udvikler sig hurtigt. Igennem foråret og sommeren sås med mellemrum, for eksempel hver 4. uge fra midt i april til sidst i juli. Så et sidste hold sidst i august.

Bliver vinteren mild, vil denne sidste såning stå med grønne blade hele vinteren, og vil kunne levere blade til dejlig kørvelsuppe i vintermånederne. Kørvel klarer sig i al slags jord, men den vil gerne have fugtigt jord og lys halvskygge. Står den tørt i fuld sol, går den alt for hurtigt i blomst og får også let gule blade.

Annonce

Kampagne: Giv dig selv en gave

Få 5 numre af magasinet HAVEN og et par lækre handsker fra Burgon & Ball for i alt kun 345 kr.