
Kørvel - et dejligt krydderi
Havekørvel, Anthriscus cerefolium, er smuk med sit lette, fine løv og sine små hvide skærmblomster – og så smager den sødt af anis!
De fine kørvelblade anvendes i stor udstrækning i det franske køkken. Den er god i suppe, kryddersmør, saucer og især til omeletter og æggeretter. Snit nogle blade og lad dem sætte smag til en blandet grøn salat.
Kørvel er bedst helt frisk, og da den normalt klarer en dansk vinter, kan de grønne blade høstes året rundt. Bladene kan også opbevares frosset ligesom persille.
Så flere gange gennem sommeren
Kørvel er en-årig og udvikler sig hurtigt. Igennem foråret og sommeren sås med mellemrum, for eksempel hver 4. uge fra midt i april til sidst i juli. Så et sidste hold sidst i august.
Bliver vinteren mild, vil denne sidste såning stå med grønne blade hele vinteren, og vil kunne levere blade til dejlig kørvelsuppe i vintermånederne. Kørvel klarer sig i al slags jord, men den vil gerne have fugtigt jord og lys halvskygge. Står den tørt i fuld sol, går den alt for hurtigt i blomst og får også let gule blade.