Gå til hovedindhold
Krokusslange
Krokusslange. Foto: Frank Kirkegaard.
Artikel for alle

Læg en krokusslange

En slange af krokus i græsplænen ser køn ud, når den blomstrer, og når man sætter knoldene i en veldefineret form, ser det ikke så sjusket ud med det lange græs, mens de visner ned.
Frank Kirkegaard Hansen - 
13. august 2014

Når du lægger forårsløg og knolde i græsplænen, skal du være indstillet på, at du først kan slå græsset i løbet af juni. Det kan se sjusket ud, men hvis du lægger dem i nogle velafgrænsede felter, for eksempel i cirkler eller bånd og klipper præcist udenom, får det høje græs en veldefineret form, og ligner ikke blot et område, man ikke har magtet at få slået.

Hos krokus er det især de botaniske sorter, der er holdbare i plænen. Krokus blomstrer typisk i marts, men i milde vintre kan blomstringen begynde allerede i februar. 

Sådan gør du:

1) I efteråret lægges knoldene i den ønskede form – her er valgt en lang bugtet slange.

2) I det tidlige forår titter de første farver frem.

3) Det er vigtigt at lade bladene være i fred, efter planterne er afblomstret omkring maj. De samler solenergi, der bruges til at danne nye blomsteranlæg og yngleknolde.

Krokusslange.

 
Annonce

Få magasinet HAVEN

Magasinet HAVEN giver masser af inspiration, viden og nyttige tips. Prisen er 345 kr. for 5 numre eller 630 kr. for 10 numre. Sammen med magasinet følger et medlemskab af Haveselskabet og mange fordele.