Gå til hovedindhold
Løglasagne.
Løglasagne. Fotos: F-Studio.
Artikel for alle

Sådan lægger du en løglasagne

Her kan du se, hvordan du kan lægge løg i flere lag, så du får en krukke, der blomstrer hele foråret.
Nina Ewald - 

Løgvækster egner sig vældig godt til krukker, ikke mindst de forårsblomstrende løgplanter. For at forlænge blomstringsperioden kan man plante flere slags løg i den samme krukke og anbringe dem i lag fra bund til top. 

Du kan i ro og mag tilplante krukkerne om efteråret med de løgvækster, du ønsker, som så vil blomstre det følgende forår. De skal plantes i god pottemuld, som kan købes i sække på planteskoler.

På billedserien herunder med den overskårne potte kan du, hvordan det fungerer. Her er der valgt tulipaner, hyacinter og perlehyacinter, men man kan selvfølgelig sagtens bruge den samme metode med andre blomster.

1)

Om efteråret lægges løgene, med de største i bunden. Her er det tulipaner, og over dem er der et lag med hyacinter. Øverst er der de små løg fra perlehyacinter. 

Løglasagne trin 1.

2)

Perlehyacinterne er de første til at lægge ud med at blomstre, mens hyacinterne sætter knop, og tulipanerne står på spring med lange spirer nede i potten.

Løglasagne trin 2.

3)

Efterhånden som perlehyacinterne afblomstrer, tager hyacinterne over og skjuler hurtigt alle de kedelige visne blomster og blade. Og så begynder tulipanerne at dukke op.

Løglasagne trin 3.

4)

Sidste blomstring står tulipanerne for. De vokser op mellem hyacinterne, hvis visne blomster klippes af, mens man lader deres grønne blade bliver stående.

Løglasagne trin 4.

Annonce