fbpx Busudflugt den 2. juli 2017 | Haveselskabet Gå til hovedindhold
Haveselskabet Måbjerg Kreds
roser hos Knud Petersen - Rosenposten
Fra afdeling/kreds

Busudflugt den 2. juli 2017

Den årlige bustur var i rosernes tegn. Der blæste en kold vind, men det var roserne da heldigvis ligeglade med. De blomstrede det bedste de kunne. Og så er duften jo kommet tilbage til roserne, så vi gik i en parfumeduft.

Første stop var hos Knud Petersen fra "Rosenposten". Han har en helt utrolig smittende entusiasme for roser, så han kunne fortælle historier om dem alle. Men der blev også handlet flittigt. Hvem kan stå for en bedårende, velduftende rose? Nej vel, så bussen blev fyldt godt op.

Så var det tid til at se Frijsenborg Slot. Carsten Bjerre, der er fra Måbjerg, fortalte levende om slottets historie og viste os rundt i den tilhørende park. Som dansker kan man kun være glad for, at nogle mennesker bevarer de gamle bygninger, så vi kan få et tilbageblik i tiden. Fantastisk er det også, at så meget jord hører under et slot.

Frokost skulle vi jo også have. Det blev i år på det idylliske Pøt Mølle. Menuen var stjerneskud, og der var vist ingen, der gik sultne fra bordet.

Så skulle vi igen se roser. Denne gang hos Aase og Ole Hviid, som godt nok har nedlagt planteskolen, men der var nok andet at se på. Og så var der da heldigvis stadig lidt roser til salg. Og mange lod sig friste af skønhederne. Vi så også den dejlige have, hvor Aase havde pyntet op med smukke, smukke dekorationer. Og så var der også gang i salget fra hendes spændende butik. Vi nød vores eftermiddagskaffe med dejligt hjemmebag her. Og opskriften på Grethes småkager finder du ved at klikke på "om os" i øverste vandrette linje og så klkke på den gønne cirkel med madopskrifter.

Sidste stop var i Mammen hos Inge Line og Kristian. De har en meget inspirerende have med masser af små finurligheder rundt omkring. Mest opsigt vakte døren ud til naturen. Der var masse af store sten, som var brugt på mange forskellige måder rundt i haven. Der blev lige tid til en lille forfriskninf her inden hjemturen. Og så blev der altså også handlet planter her - tro det eller lad være. Aksel (vores busshauffør) var noget duperet af vores købetrang.

Det var en rigtig dejlig dag i det østjyske ikke mindst takket være nogle dejlige positive deltagere og en god chauffør.

Du kan se billeder fra turen ved at klikke i "Galleriet".