fbpx Kulinarisk Aften den 2. oktober 2017 | Haveselskabet Gå til hovedindhold
Haveselskabet Måbjerg Kreds
et lækkert fad med salat
Fra afdeling/kreds

Kulinarisk Aften den 2. oktober 2017

Den 2. oktober havde vi i Måbjerg Kreds fornøjelsen af atter at have Louise Skytte til at give os inspiration til køkkenets aktiviteter. Louise er til daglig kok på Hotel Koldingfjord, hvor hun arbejder i det "kolde køkken". Og man kunne mærke på hende, at det er et job, hun er meget glad for.

Dette års arrangement tog udgangspunkt i havens frugter og bær. Det er med at få brugt, det man har. Og som Louise sagde igen og igen : "Brug det I har, det kan være en rest fra dagen før eller nogle grøntsager, der trænger til en kærlig hånd".

Louise gennemgik den kogebog, der var lavet til aftenen, og som alle deltagere fik udleveret. Enkelte af opskrifterne viste hun, hvordan man lavede. Og det så jo meget nemt ud. Men det mener hun også, det skal være. Ellers får vi bare ikke brugt tingene. Men vi må nok alle ud og investere i et mandolinjern. Ellers kan det lille hjem vist ikke fungere.

Karin Carlsen fortalte os om kunsten at lave en god kryddersnaps. Og hun havde medbragt lidt smagsprøver, så alle kunne nyde af dråberne.

Og så var der ellers dømt prøvesmagning. Der var masser af smagsprøver på de lækre småretter, og alle forsynede sig. Der var også lidt til den søde tand med en kop kaffe til.

En pragtfuld aften var ovre. Alle fik vi masser af indtryk og smagsoplevelser med hjem, så der skal nok kokkereres lidt ekstra i de kommende dage. Mon ikke lidt rugbrødschips kan pifte en kold og grå oktoberaften lidt op.

Tusind tak til Louise og Karin. I var rigtig gode til at inspirere os.

Havekredsen ligger inde med flere kogebøger, som kan erhverves for den nette sum af 20 kr. ved henvendelse til Annette Skytte.