fbpx Produktionsskolen 4. maj 2017 | Haveselskabet Gå til hovedindhold
Fra afdeling/kreds

Produktionsskolen 4. maj 2017

Produktionsskolen i Holstebro startede i 2006. Ret hurtigt fik skolen en del elever og blev meget populær.
Skolen starter hver morgen med, at der spises morgenmad sammen i spisesalen. Her bliver der også tid til en morgensang og lidt orientering om årstid eventuelt årsdagen eller en forestående højtid.
Derefter går eleverne til enten almen undervisning i dansk og matematik eller til værkstederne. Der er værksteder indenfor smed, skovbrug, cykelværksted, kreativitet, køkken , og kku ((børn,unge og ældre), altså målrettet til at komme til at arbejde med børn, unge eller ældre,)) eventuelt også forretning. På samtlige afdelinger er der værkstedslærer og undervisere med et fantastisk tag på de unge mennesker. Ved sidste eksamen, var der kun 1 elev, der ikke bestod med en snit på mindst 2 i matematik og dansk. Det tjener i aller højeste grad til undervisernes ros. Der formidles også, at eleverne så vidt muligt får en elevplads inden for et eller andet eller kommer ud i job. Undervisningen er efter elevernes ønske. Så det drejer sig meget om, at få eleverne til at interessere sig for noget. Så de kan komme videre i den retning, som de selv ønsker.
Der var i alt 58 deltagere til arrangementet, så vi blev delt ind i 4 grupper for at kunne høre alle sammen. Vi skiftedes så til at se de forskellige værksteder. Det var rigtig spændende, og hvad enten det var eleverne eller lærerne, der orienterede om det pågældende værksted, så var det med stor entusiasme.
På skolen laver de som sagt en masse kreativt, og det var muligt at købe deres ting denne aften. Ellers kan man tage derud på andre tidspunkter og købe bl.a. metalting som myrer, hjerter og stativer. Blomsterværkstedet har åbent fra 9.30 til 11.30 og fra 12.30 til 15.00 den 11., 18. og 23. maj samt den 1., 6., 15. og 22. juni.
Aftenen sluttede med kaffe i spisesalen, mens souschef Bjørn Kirkegård fortalte om skolens berettigelse i vores moderne samfund. En af lærerne spillede guitar til flere forårssange, som deltagerne nød at synge med på. I sidste halvdel af november er der julemarked på skolen en lørdag. Det er et besøg værd, så hold øje med annoncering i HolstebroOnsdag.
Det var en fantastisk inspirerende og hyggelig aften. Og alle deltagere gik merevidende hjem med en god følelse af, at det kan lade sig gøre at hjælpe de udsatte unge mennesker, når de rigtige folk kommer til.
TUSIND TAK til elever og lærere for en dejlig aften.

Du kan se flere billeder fra arrangementet ved at klikke på billedet fra Produktionsskolen nederst under "gallerier".