Gå til hovedindhold
Fra afdeling/kreds

Gimsinghoved

Gimsinghoved er i løbet af få år blevet et kraftcenter. Skiftende kunstudstillinger, koncerter, foredrag, billedskoler og meget mere skaber liv i den gamle bygning. Hovedbygningen omkranses af en parklignende have, hvor der hvert år afholdes et stort plantemarked i starten af maj måned.

Struer Havekreds var blandt de første foreninger, der meldte sig, da Struer Kommune i 1986 ønskede Gimsinghoved udskilt som en selvejende institution som hjemsted for kulturelle aktiviteter. Havekredsen havde store visioner for den gamle have og den har siden gennemgået store forandringer.

Tidligere medlem af havekredsens bestyrelse, Poul Topp, udarbejdede en haveplan, som gennem årene har været det bærende element i anlægsarbejderne i haven, og som stadig giver idegrundlaget for nye og kommende aktiviteter. Den bærende ide, at udvikle haven, så den lever op til den atmosfære, der er på stedet i øvrigt, at hus og have må viderebringe den stil, der har været på Gimsinghoved i mange år.

Haveudvalget, som har eksisteret i mange år, består af Michael Andreasen, Allan Pedersen og Henning Pedersen som formand. Det er udvalgets ønske, på sigt at tilføje haven forskellige elementer, samtidig med, at der tages hensyn til det parkagtige islæt, som allerede findes i haven. Rhododedronanlægget er et eksempel på et sådant element, rosenpergolaen er et andet. En afdeling med sjældne buske er under etablering. Medlemmer fra havekredsen har ved flere lejligheder taget del i anlægs-opgaver i haven.

Haveudvalget arbejder tæt sammen med Gimsinghoveds bestyrelse og stedet udvikles løbende. I 2008 etableredes en gruppe frivillige fra Havekredsens medlemmer, der regelmæssigt møder frem for at klare kampen mod ukrudtet og forestå nyplantninger og ændringer, så haven fremstår indbydende og spændende.