Gå til hovedindhold
Haveselskabet Måbjerg Kreds
inkaliljer i Harre
Fra afdeling/kreds

Busudflugt den 12. august 2018

Så havde vi igen en utrolig skøn og hyggelig udflugt. Alle mødte ind med godt humør, og selvom vi fik en del regn i den sidste have, tror jeg at alle nød de smukke haver (og den lækre frokost).

Vi lagde ud med rundstykker ved Harre Vig og kørte så tilMaren Inger og Kalle Lundhus. De havde en have med den mest vidunderlige udsigt over Harre Vig. Gårdspladsen er i sig selv et besøg værd. Maren Inger forstår virkelig og sætte tingene sammen, så have og hus udgør en enhed.Der er meget varieret beplantning i bedene, så der altid er noget at se på. Et skønt lille lysthus er det ideelle sted til en lidt kold dag. I haven var der også en stor køkkenhave, og her var lidt plantesalg. Så der blev selvfølgeligt købt ind. I haven var der masser af de runde krabbeboller, som vi ikke kender på vores egn.

Næste stop var hos Birthe Sørensen i Sejerslev. Her har Birthe pyntet op efter alle kunstens regler. Der er små hyggekroge overalt med pyntede borde og gamle sofapuder i stolene. Et dejligt stort, rundt drivhus emmede ligefrem af Birthes pyntegen. Den store have er delt op i flere rum. Desværre var der ikke så meget blomst i de mange, mange roser men noget var der, og roser er altid skønne. Hønsene havde fået deres egen lille afdeling integreret i haven, og den gamle mødningsplads var blevet til en lille hyggekrog.

På Hotel Pinenhus fik vi en overdådig frokost med adskillige lækre fiskeretter. Og jeg tror, at vi alle fik spist alt for meget, for hvem kan lige få hold på det, når lækkerierne trækker.

Sidste stop var hos Mette og Laurids Stisen i Krejbjerg. Selv os, der har set mange smukke haver, må imponeres over dette overdådige frodige sted.Den gamle gårdplads har mistet sin mødning og har i stedet nydt godt af Mettes havedesign og Laurids' kræfter. Mette kan sætte planter sammen, så alle fremhæver hinanden. Et grønt bed får lige en hvidt indslag, og straks er hele oplevelsen en anden. Diskret rundt i haven var der kæmpestore krukker i brunlige farver, som gik igen mange steder. Et gult havemøblement fremhævede den gule farve i en akacie, og sådan kunne jeg blive ved. Desværre blev vi ramt af regnen i denne have, så straks blev eftermiddagskaffen flyttet indenfor på husets overetage, som snildt rummede alle 58 deltagere.

En dejlig dag fandt sin afslutning tilbage i Holstebro. Og vi må nok takke haveejerne for deres store arbejde med at præsentere deres haver på smukkeste vis. Det er et stort arbejde at invitere så mange mennesker indenfor på sin matrikel.

se alle billederne på forsiden nederst under "galleri".