fbpx Busudflugt til området ved Mariagerfjord 23. juni 2019 | Haveselskabet Gå til hovedindhold
Haveselskabet Måbjerg Kreds
rosenskovmærke
Fra afdeling/kreds

Busudflugt til området ved Mariagerfjord 23. juni 2019

Et af årets højdepunkter i vores dejlige havekreds var busudflugten til området omkring Mariager Fjord. Den 23. juni kørte en fyldt bus østpå i det skønneste sommervejr.

Første stop var ved Virksunddæmningen, hvor vi indtog en tiltrængt kop kaffe med tilbehør i form af rundstykker og en enkelt dram.

Så kom vi til Aase og Eskild ved Mariager. Sikke dog en dejlig have. På en kuperet grund blomstrede pæoner og roser om kap med masser af stauder. Små stier førte os rundt i skovhaven, hvor frodigheden var i højsædet.

Næste stop var i Rosenhaven i Mariager, hvor før omtalte Eskild er en af ophavsmændene bag denne pragt. Ved indgangen var 2 helt nye roser sammen med 2 gamle roser, der kan føres over 2000 år tilbage. Der var kun et eksemplar af hver rose, ialt ca. 800 forskellige. Her kunne man tydeligt se, hvilke roser der trives i det danske vejr.

Så skulle vi have frokost. Hadsund Golfrestaurant var stedet hvor maverne blev godt og vel fyldt op. En lækker buffet stillede sulten og udsigten tilfredsstillede øjet.

Næste stop var hos Maren og Søren i Viveterp. Et smukt hus i en fantastisk have åbnede sig for os. Store bede med masser af rhododendron og hostaer gav et utroligt frodigt indtryk. Bunddække i store flader kom her til sin fulde ret. Den specielle Kalmia sås i flere varianter. En frugthave med over 80 forskellige frugttræer fuldendte billedet. Kaffe og hjemmebag blev indtaget i disse vidunderlige omgivelser.

Sidste stop var i Stinesminde hos Henriette og David. Det første, der sprang i øjnene, var en helt vidunderlig udsigt over Mariager Fjord. Fra de kuperede grund var der mange steder kig til fjorden mellem havens mange sjældne træer og buske. Kalmiaer var en af favoritterne her, men der var også skønne, skønne roser. Et unikt kildevæld i haven var med til at fuldende den charme, haven havde. Der blev også tid til at se nogle af Henriettes smukke bluser og jakker, som hun fremstiller af silke og uld, som filtes sammen.

Hjemturen foregik med hyggesnak og sang, og en flok skønne havemennesker kom med med en stor oplevelse i bagagen.

Se flere billeder ved at klikke på "galleri" nederst på siden.