Gå til hovedindhold
Haveselskabet Måbjerg Kreds
fra Skønager have
Fra afdeling/kreds

Den 19. juli 2020, busudflugt til Ribe, Varde, Tarm og Sædding

Den 19. juli var der lovet dagsregn. Og vi fik da også en ordentlig skylle på vej ind i bussen. Og det var så det. Det kan åbenbart betale sig at køre sydpå.

Vi startede udenfor Ribe i Lillian og Jens Peder Skønagers vidunderlige have. Her var det hele: udsigt, et smukt hus, masser af dejlige blomsterbede, en dejlig køkkenhave, et drivhus, høns og et kæmpe græskar. Og Lillian havde salg af sakse til haven, smykker og lækre sjaler fra Nepal. I disse dejlige omgivelser fik vi formiddagskaffen.

Så besøgte vi Hjerting Kirke, hvor sognepræst Kræn Christensen levende fortalte om kirken og dens kunst.

Ingen udflugt uden god frokost. Og det fik vi på Hotel Arnbjerg i Varde. Her var noget for enhver smag, og der blev tid til en lille spadseretur i denbagvedliggende park.

Turen fortsatte så til Tarm, hvor vi besøgte Bente Vyuffs dejlige have. Her var den oprindelige skov inddraget i haven med en sti rundt mellem træer og hostaer. Til en fin urtehave  var der direkte adgang fra køkkenet, så urterne blev brugt. I den store køkkenhave var der i flere af højbedene dækket med en smart anordning til insektnet. De dejlige bed i haven var smukt afstemt i farver. Eftermiddagskaffen fik vi her.

Sidste stop var i den frodige Vendelbohave i Sædding. Her har Jonna og Knud Erik Vendelbo formået at få den magre jord vendt til en meget frodig have. Gamle træer gav svævende skygge til de mange blomsterbede. Snoede stier ledte rundt mellem herlighederne. På den gamle møddingsplads var der plantesalg, og endnu engang var købelysten stor og pladsen i bussen lille.

Vel ankommet til Holstebro var vi trætte efter dagens mange indtryk i de smukke haver. Og mange af os er vist glade for, at vi kan nøjes med at se på haverne og ikke skal passe dem i det daglige. En rigtig dejlig tur var ovre, men tilbageblikket på det dejlige samvær med andre havemennesker står tilbage.