Gå til hovedindhold
Haveselskabet Måbjerg Kreds
haven i Sunds
Fra afdeling/kreds

Den 30. august 2020 tur til Ikast og Sunds

Den 30. august var en dejlig sensommerdag lige til en havetur.

Vi mødtes ved Fonnesbæk Kirke, hvor sognepræst Torben Pedersen viste rundt og fortalte om kirke og kirkegård.

Sidste år kunne kirken fejre sit 25 års jubilæum. Der var delte meninger om den moderne kirke med dens nye udformning og moderne kunst. Kirken fremstår som et monument med sin Jacobsstige, der fører op over taget og næsten til himlen. Indenfor fremstår kirken lys og venlig med markante elementer som alter, prædikestol og døbefond i bornholmsk granit. Det fremstår meget smukt, og især alteret med sine specialfremstillede stager og kalk i sølv. Størst opmærksomhed får dog nok altertavlen, der består af en betonvæg beklædt med grønne slyngplanter.

Efter kaffe med Hennys lækre kringle og lagkage var det tid til at se kirkegården. Den er delt ind i mange små afdelinger, som fremstår indbydende med sine grønne plæner, buske og stauder. Foran kirken er der en sø, hvor der bagved er høje, søjleagtige gravsten. Et meget smukt syn.

Turen gik så til Bitten og Helge Andersens vidunderlige have i Sunds. Et tidligere stykke hede med fyrretræer er i dag omdannet til en frodig have med masser af rhododendron, azaleer og lyng. Stier slynger sig mellem havens mange bede, som hver har sin farvepalet eller plantetype. Et lille vandløb fuldender den romantiske følelse. Over 40 forskellige og finurlige fuglehuse gemmer sig rundt i havens buske og træer. En stor køkkenhave leverer frugt og grønt til husets køkken. Rundt i haven er der flere små, hyggelige siddepladser hver med sit udtryk. Synd at Bitten og Helge ikke var hjemme, så de kunne høre de mange begejstrede ord. Men mon ikke deres datter, som var i haven, har givet det videre.

En dejlig søndag eftermiddag var ovre, og en stor tak skal lyde til Torben, Bitten og Helge for deres indsats, så vi som tilskuere kunne få en uforglemmelig dag.

Se flere billeder ved at klikke i "galleri" nederst på siden