Gå til hovedindhold
Haveselskabet Måbjerg Kreds
rhododendron fra Annettes have
Fra afdeling/kreds

Den 5. marts 2020 foredrag om Skotlands Rhododendronparker

Den 5. marts havde vi foredrag med Kai Overgaard fra Hadsund.

Vi skulle med på en tur til Skotlands Rhododendronparker, som Kai og hans kone Lillian havde været på i 2018. Der blev også besøgt private haver og to Flowershows.

Kai viste nogle fantastiske billeder med masser af rhododendron, vi ikke normalt ser i Danmark. Skotlands jordbund er stort set sur overalt, så derfor er det et Eldorado for rhododendron. Flere af dem var op til 10-15 meter høje. Og nogle havde blade op til 70 cm i længden. Kai var dog ikke så stor tilhænger af disse store blade, da de i blæst kan dreje rundt på planten og falde af.

Nogle af rhododendronerne havde meget karakteristiske stammer. På flere hang det yderste lag bark i flager som på vores birketræer, og nogle havde stammer hen i retning af platantræer.

Det var specielt Royal Botanic Garden i Edinburg, som Kai var betaget af. Så skal du en tur til Skotland, er det værd at overveje at besøge dette skønne sted.

Undervejs i foredraget fik vi noget af Skotlands meget krigeriske historie, hvor vikingerne ikke holdt sig tilbage fra en rask slåskamp.

I pausen i foredraget var der et lækkert tag-selv-bord med vin, ost og frugt, så batterierne kunne blive ladet op.

Efter foredraget solgte Kai og Lillian af deres hjemmeavlede og specielle rhododendron, som alle kunne klare sig i det danske klima.

Stor tak til Kai for en dejlig aften.