Gå til hovedindhold
Haveselskabet Måbjerg Kreds
skønhed i Sjørup
Fra afdeling/kreds

Tur til Tvis Mølle og Sjørup

Den 2. juni mødtes en pæn flok haveinteresserede ved Tvis Mølle Naturlaboratorium. Vi startede med at spise en lækker menu bestående af grøn salat, kold kartoffelsalat og skinke. Vejret var perfekt, så maden gled ned uden problemer.

Dernæst fortalte Henny om området ved Tvis Mølle. Og så var vi så priviligerede, at to af de frivillige bag haverne ville tage os med på rundtur til dem og fortælle om dem. Det var Elsa og Ulla Voldbjerg og en stor tak til dem for deres inspirerende fremvisning. Sikke et par energiske damer.

Herefter gik turen til Sjørup, hvor vi besøgte Kirsten Frandsen og Finn Pedersens vidunderlige have. Man kan kun beundre en sådan arbejdsglæde, der må ligge til grund for dette paradis. Alt var nøje afstemt. Der var store skyggeskabende træer, sjældne buske, blomstrende rhododendron og azaleer, fine flader med bunddække og smukke stauder. Alt sammen bundet fantastisk sammen af den helt uundværlige hosta. Her var over 400 forskellige som med sine farver, størrelser og bladformer gav en utrolig frodighed. TUSIND tak til Kirsten og Finn for denne oplevelse.

Så var der naturligvis kaffe med lækkert hjemmebag. Der var salg af planter, og selvfølgelig var der noget, vi absolut ikke kunne undvære.

Sidste stop var nogle huse længere henne, hvor der var salg af krukker i alle størrelser, faconer og farver. Et overdådigt skue. Også her gik handlen livligt.

Endnu en succesfyldt eftermiddag var til ende, og en tak skal lyde til de dejlige mennesker, der deltog i arrangementet.

Se flere billeder ved at klikke på "gallerier" nederst på siden.