Gå til hovedindhold
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Cph Garden 2019

Naturligvis

Haveforfatter Katrine Turner og Elsebeth Palsgaard-Jensen står bag showhaven "Naturligvis" ved Cph Garden 2019.
25. januar 2019

Katrine Turner og Elsebeth Palsgaard-Jensen står sammen med Silvan bag showhaven "Naturligvis", der er en af de 8 showhaver ved Cph Garden 2019.

Katrine Turner er biolog og en af forfatterne til bogen "Naturhaven - Den mangfoldige have". Katrine er også kendt fra haveprogrammet "Kamp til hækken" på TV2. Læs mere

Elsebeth Palsgaard-Jensen står bag konceptet bag oplevelses- og nyttehaven på Restaurant Gemyse i Tivoli, og er daglig leder af haven. Derudeover driver hun konsulentvirksomheden Nordisk Naturligvis, som fokuserer på sanselighed, bæredygtighed og sundhed i madlavning fra jord til bord.

Foto: Flickr / Line Sabroe

Hvad bliver temaet i jeres showhave - og hvorfor?

"Vores bidrag til en showhave på Cph Garden 2019 bliver en inspirerende vild have med plads til både dyr og mennesker. Mangfoldighed og biodiversitet udfoldes, i såvel plantevalg som i forskellige opholdssteder for dyr og mennesker i haven."

Hvad kan publikum forvente af showhaven?

"Haven vil præsentere og formidle et bæredygtigt alternativ til den klassiske pryd-og nyttehave, og vil være en have, der trives i det danske (sommer)vejr med de ekstremer, der sandsynligvis vil blive mere almindelige fremover."

"Haven danner samtidig grobund for et bedre samspil med naturen ved at give plads til mere vildskab og naturlige dynamikker. Med omdrejningspunkt i ressourcer som mad og vand dannes de bedste forudsætninger for liv og diversitet i haven - uden at gå helt på kompromis med vores eget behov og brug af haven."

 

Få HAVEN i april

I denne måned byder magasinet på stort tema om klatreplanter. Skønne reportager. Travlhed i køkkenhaven. Opskrift på en spiselig krukke. Haven netop nu og meget mere. Få 5 numre for 345 kr. – lige til foråret.