fbpx Nordisk samarbejde om invasive plantearter | Haveselskabet Gå til hovedindhold
Artikel for alle

Nordisk samarbejde om invasive plantearter

Med støtte fra Nordisk Råd har Haveselskabet i samarbejde med vores nordiske søsterselskaber gennemført et videndelingsprojekt omkring invasive arter. Se rapporten her
Charlotte Garby - 
26. august 2020

Skal vi Norden blive endnu bedre til at spotte og bekæmpe invasive arter, er en vej at gå at få bedre viden om, hvilke arter der er på vej over grænserne. Den viden har vi søgt i et fælles nordisk projekt støttet af Nordisk Råd.

Deltagerne i projektet har udover Haveselskabet været Hageselskapet i Norge, og det svenske FOR (sammenslutning af svenske trädgårdsselskaber).

Vi har indsamlet viden fra de respektive landes myndigheder omkring invasive arter, deres tilstedeværelse, landenes lovgivning på området og landenes indsat mod udvalgte arter.

Det er tydeligt, at der er arter, som hvert land har problemer med, men som endnu ikke er blevet arter med invasive karakterer i de andre lande. Den viden kan gøre en betydelig forskel, idet det gør en stor forskel at nå at handle i tide. Dette er første del af et projekt, som vi arbejder på at forlænge og gå yderligere i dybden med.

Nordisk projektrapport om invasive arter på tværs af grænserne

Se mere om de invasive plantearter i Danmark i denne artikel. klik her

 

 

Annonce

Få magasinet HAVEN

Magasinet HAVEN giver masser af inspiration, viden og nyttige tips. Prisen er 345 kr. for 5 numre eller 630 kr. for 10 numre. Sammen med magasinet følger et medlemskab af Haveselskabet og mange fordele.