Gå til hovedindhold
Artikel for alle

Ny formand for Haveselskabet

På Repræsentantskabsmødet i september blev der valgt ny formand for Haveselskabet.
04. oktober 2021

Efter otte år på posten takker Bente Siiger Lustü af som formand. Hun gav stafetten videre til Marie-Louise Veber Paustian. Vi har givet ordet til dem her: 

Tak for nu

Kære medlemmer 

Efter godt 12 år i hovedbestyrelsen – heraf otte som formand – har jeg valgt at give stafetten videre og er ikke længere formand for Haveselskabet.

Det har været spændende, interessante og udfordrende år, som jeg ikke ville være foruden. Stor tak til de mange hovedbestyrelsesmedlemmer, jeg har arbejdet sammen med, til vores direktør, Charlotte Garby, og Haveselskabets øvrige dygtige medarbejdere. Også tak til engagerede bestyrelser, som jeg har mødt ved besøg og fællesmøder. Dejligt med venner over hele landet! Sidst, men ikke mindst, tak til alle, der med medlemskab og opbakning gør det hele muligt. 

Min sidste valgperiode blev meget anderledes, end nogen havde kunnet forestille sig. Meget måtte aflyses pga. corona. Den pandemi kunne vi godt have været foruden! Dog har selv corona haft positive følger. Rigtig mange nye fandt havelivets glæder, og vi tog ny teknologi i brug: Møder, rundvisninger og demonstrationer på nettet, ja selv en skærehaveskole blev det til. I det hele taget er meget blevet digitaliseret i min tid, og Haveselskabet er i dag en moderne forening, der bygger videre på en lang historie. Magasinet Haven, Rådgivningen, havebesøg, foredrag, rejser m.m. har været en del af selskabets DNA i årevis, og nu er Cph Garden kommet til – dejligt med en udstilling af den kvalitet her i Danmark! 

Jeg kommer til at savne de mange passionerede havemennesker fra nær og fjern samt den venskabelige og engagerede atmosfære, der altid har været ved møderne. Jeg vil i stedet glæde mig over, at Haveselskabet i dag står på et stærkt fundament, som forhåbentlig rækker langt ind i fremtiden. 

De bedste hilsner fra 

Bente Siiger Lustü 
afgående formand for Haveselskabet

Jeg er en blomsterpige

Det lå slet ikke i kortene, da jeg var lille, at haveglæden en dag ville spire i mig og endda få så stor betydning for min familie og mig – ikke fordi jeg ikke kunne være arveligt belastet, men det havde altså ikke min store interesse dengang. Det blev helt anderledes, da jeg som 18-årig blev hus- og dermed også haveejer! Lidt efter lidt voksede haveglæden i mig, i takt med at forspiring af blomsterkarse og stiklinger af lavendel lykkedes. Glæden voksede til entusiasme, og et medlemskab af Haveselskabet var oplagt. 

Her fandt jeg ligesindede at dele haveglæden med, og snart tog jeg også del i det lokale bestyrelsesarbejde. De seneste ti år har jeg været bestyrelsesmedlem i hovedbestyrelsen, og jeg kender derfor Haveselskabet næsten så godt som min egen sakselomme – fra de konkrete opgaver i kredse og afdelinger til arbejdet med de store linjer og strategiske perspektiver.

Nu er jeg så af repræsentanter for alle landets lokalbestyrelser valgt som ny formand for vores forening. Tusind tak for tilliden. Jeg er meget taknemmelig og glæder mig til at stå i spidsen for særligt den store opgave, det er at styrke den gode udvikling, vi oplever i Haveselskabet. 

I min egen have har jeg altid haft fokus på, at der skal være noget at plukke ind af hele året, og haven skal være til både pryd og nytte. 

Og det har nok været lidt af en kæphest, at det at dyrke sin haveglæde faktisk er foreneligt med at have små børn. At det er lykkedes at så et frø med haveglæde også i børnenes hjerter, krydser jeg fingre for. Vi, der er så heldige at have oplevet haveglæden, ved jo, at den er alle anstrengelserne og pengene værd, og det er netop dén, der samler os i foreningen Haveselskabet.

Tak for valget. 

Marie-Louise Veber Paustian
ny formand for Haveselskabet

Annonce