Gå til hovedindhold
christianes have
Fra afdeling/kreds

4 åbne haver i Egense på Nordfyn

Vi ligger hårdt ud efter sommerferien og besøger den 9 august 4 have i Egense på Nordfyn
Trine Holmberg Jørgensen - 

Christianes have er en arbejdende have, hvor der skal være plads til pryd, børnebørn og udvikling. Haven har et stort spejlbassin og fyldt med stauder, buske og store træer, som rammer haven ind. I haven er der arbejdet med fokuspunkter, der er flere små hyggelige siddepladser. Der arbejdes i at intet skal køres væk fra haven, så der arbejdes i en velfungerende kompost. I forbindelse med huset er en gårdhave, hvor en imponerende kiwi er bundet op langs med udhænget, og flere forskellige krukker danner en hyggelig terrasse. Haven har oprindeligt været større, men er solgt fra, til naboen, de 2 haver hænger dog stadig sammen, bundet sammen af et stykke, hvor græsset har fået lov til at blive langt, og hvor frugttræerne dominere.

Adressen er Egense Bygade 7, 5450 Otterup

Sørens have er en italiensk inspireret have, haven er omkring 6000 m2. hvor haven omkring huset er udlagt til prydhave, med forskellige fokuspunkter og stier. 3 buer danner veje ind i haven, hvor haven er udsmykket med italienske statuer, krukker og springvand. En lille del af haven er indrettet til stillehave, hvor man kan nyde roen. Haven er gammel og har derfor en del gamle træer og buske, som er med til at danne rammerne. I forbindelse med at huset skulle separere regnvand, har man valgt at etablere en vandrende igennem haven, som ender i et bassin, for at håndtere regnvandet på egen grund. Her er espalieret frugttræer og vin. Bagerst i haven er haven mere vild, hvor græsset får lov til at være langt, hvor slåede stier og frugttræer dominere.

Adressen er Egensegårdsvej 4, 5450 Otterup

Hos Erland og Connie er der masser af plads. Store grønne plæner pryder deres kæmpe forhave, midt i det hele lyser en kæmpe samling georginer op. Bag thujahække findes flere rum, med hvert deres særpræg, hvor man kan gå på opdagelse og søge ly. I en tidligere hestefold, vokser deres flotte samling af cannaer, som år for år bliver større og større, et imponerende syn.

Adressen er Møllevej 75, 5450 Otterup

I Jesper og Trines have er der plads til hele familien, bålplads og trampolin er blevet integreret i blomsterbedene. I 2015 blev en del af haven omlagt da familien fik drivhus. I efteråret 2021 købte de nabohuset og nye projekter for de næsten 11.000 m2 have/skov er så småt begyndt at spirre. Haven rummer flere terrasser, hvor man kan nyde medbragt kaffe.

Adressen er Møllevej 75, 5450 Otterup

Det er muligt at nyde medbagt kaffe/the i alle 4 haver.

Ses vi?