Gå til hovedindhold
Oktoberkirsebær. Foto: Flickr
Oktoberkirsebær. Foto: Flickr
Artikel - Gode planter

Oktoberkirsebær

Oktoberkirsebær blomstrer ganske usædvanligt om efteråret.
Laila Sølager - 
20. november 2008

Oktoberkirsebær, Prunus subhirtella ’Autumnalis’ har et noget usædvanligt blomstringstidspunkt. Da vejret indtil videre har været mildt, er den på plads med sine mange blomster nu, og de liver vældigt op her i efteråret.

Prunus x subhirtella 'Autumnalis'. Foto: Flickr.

Under alle omstændigheder er oktoberkirsebær velegnet at plante en blandet skovbund under og i nærheden af. Forårsløg lagt i samme områder tilfører det en tidlig blomstring.

Træet er særligt smukt, hvis det plantes med stedsegrønne planter i baggrunden, så de lysende, hvide blomster ses mod det grønne bagtæppe. 

Det siger næsten sig selv, at med blomstring på denne årstid kan det ikke nytte noget at plante oktoberkirsebær, hvor vinden suser og kulden hersker. Men den trives i en lun byhave eller en landbohave med godt læ.

Oktoberkirsebær er et flerstammet, mindre træ, som bliver omkring 5 meter højt. Men det kan også købes podet på en stamme, hvor kronen begynder 1,50-2 meter over jorden. På den måde kan der plantes andre planter helt inde nær stammen.

Fotograf: Lisbeth Hvid

Få magasinet HAVEN

Vi skyder det nye haveår i gang med stort tema om havedesign, der virker, og en reportage fra en vidunderlig have med 300 georginesorter. Lær at pode syren, få en guide til at dyrke peberfrugt, et beddesign til et skønt staudebed i grus - og meget mere.