Gå til hovedindhold
Om Haveselskabet

Omtanke – også når du bruger sprøjtemidler

Vi skal passe godt på naturen og havens dyreliv, derfor skal vi tænke os godt om, inden vi overvejer at sprøjte, mener Haveselskabet.
Charlotte Garby - 

Det er mange år siden, man i Haveselskabets magasin Haven kunne læse om brugen af sprøjtemidler som en løsning på en naturlig udfordring under havearbejdet. Men det var dengang, opmærksomheden på konsekvenser for miljøet ikke var så stor, som den er nu. 

I dag har vi langt større viden om biodiversitet og havens naturlige kredsløb. Vi ved, at der kan opstå skader på naturen fra brugen af pesticider. Derfor skal vi tænke os godt om. 

Pas på naturen og havens dyreliv

Det vil for Haveselskabet betyde, at vi prøver alle andre muligheder af, før vi overvejer at gøre brug af sprøjtemidler.

Der findes et væld af alternative gode løsninger, når haven skal holdes fri af skadedyr, svampe og andre af alverdens uhyrligheder. Disse metoder er de bedste for havens biologiske kredsløb, dyrelivet, os mennesker og miljøet generelt set. Ingen tvivl om det. 

Tænk dig grundigt om, før du sprøjter

Men rækker de alternative muligheder ikke, og skal problemet løses, for at haveglæden kan bevares, ser den enkelte haveejer måske ikke andre muligheder end at ty til brugen af et sprøjtemiddel.

Det vil vi gerne rådgive vores medlemmer om, så det bruges så skånsomt som overhovedet muligt, men stadig virker. Således tænker vi, før vi sprøjter, både i alternativer men også i at undgå unødige skader – og det er omtanke – en af Haveselskabets stærke værdier. 

Annonce

Kom med til Cph Garden 2022

Fra den 30. juni til 3. juli bliver du igen inviteret til Danmarks største haveshow: Haveselskabets Cph Garden i Ballerup. 4 dage med over 100 forskellige foredrag, 8 unikke showhaver designet af udvalgte havedesignere til lejligheden, haveoplevelser, skønne stande og meget mere. Når billetten er købt, er der gratis adgang til alle foredrag.