Gå til hovedindhold
Fra temahaven "Sunde roser giver glæde og liv" i Valbyparken.
Fra temahaven "Sunde roser giver glæde og liv" i Valbyparken.
Artikel for alle

Oplev temahave om sunde roser i Valbyparken

Du kan opleve 80 forskellige rosensorter i en nye temahave "Sunde roser giver glæde og liv" i Valbyparken. Haven har fokus på sunde roser, der er nemme at dyrke.
Julie Schou Christiansen, Planteskolekonsulent. - 
31. august 2017

Valbyparken ved København fik i 2016 en ny temahave med titlen ”Sunde roser giver glæde og liv”. 

Roserne i den nye have udgør en rosenafprøvning, hvor forskellige parametre registreres løbende over et par år. Blandt parametrene er blandt andet sundhed, hårdførhed, blomster og duft. 

Alle har mulighed for at besøge haven og få et inspirerende kik ind i rosernes verden. Her i 2017 har roserne været i fuld gang med at vokse til i haven, så det nu er muligt at se, hvordan de forskellige sorter trives efter deres første sæson. 

Èn af roserne i haven er 'Pink Paradise', som i juli stod med meget stærke farver.

I haven er der plantet både buskroser, slyngroser, bunddækkeroser, storblomstret roser, buketroser, patio-rose samt engelske roser. Besøgende kan derfor se eksempler på de forskellige rosentyper. 

Der er roser i alle farver, størrelser og former, og alle havens roser er markeret med navn.

I have er plantet flere forskellige rosentyper.

Rosensorterne i afprøvningen udgør kun et lille udsnit af de mange relevante sorter, der findes på markedet, men kan være med til at give inspiration og viden om roser. 

Se oversigt over rosensorterne i haven her (pdf)

Temahaven ”Sunde roser giver glæde og liv” er støttet af Produktionsafgiftsfonden for frugt og gartneriprodukter og fra Miljø- og Fødevareministeriets Erhvervsudviklingsordning 2016: "Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne".

Få magasinet HAVEN

Magasinet HAVEN giver masser af inspiration, viden og nyttige tips. Prisen er 345 kr. for 5 numre eller 630 kr. for 10 numre. Sammen med magasinet følger et medlemskab af Haveselskabet og mange fordele.