Gå til hovedindhold
Glødende efterårsfarver. Foto: Henrik Bjerg
Glødende efterårsfarver. Foto: Henrik Bjerg
Artikel for alle

Otte buske og træer med efterårsfarver

Vi anbefaler otte buske og træer, som er nemme at finde i planteskolerne, og som giver masser af farve i efterårshaven.
Marian Haugaard Steffensen - 

Her får du vores udvalg af gode efterårsplanter. De er en god start, og herfra kan du bevæge dig over i nogle af de mere sjældne arter.

5 store buske og træer

Almindelig kvalkved, Viburnum opulus

Får kønne høstfarver. Trives i sol til halvskygge i almindelig havejord.

Papirbarkløn, Acer griseum

Et af de flotteste træer til haven. Træet får høstfarver og gyldenbrun afskallende bark. Det er langsomtvoksende, og kan med tiden blive 8-10 meter højt. Trives bedst i sol til halvskygge på en lun plads i muldjord. 

Koreakornel, Cornus kousa

Et elegant, lille træ med grenene opdelt i flere etager. Træet vokser ret langsomt, men kan med tiden blive op til 3-4 meter højt. Blomstrer i juni med hvide eller svagt rosa blomster. Fås i mange sorter, som alle har fine høstfarver. Trives bedst i næringsrig muldjord på en lun og lys plads.

Japansk røn, Sorbus commixta ‘Dodong'

Et lille opret træ med stærkt rød-orange høstfarver og en flot grenstruktur. Træet bliver op til 6-7 meter højt. Det blomstrer i maj med store, hvide blomster. Trives bedst i sol i almindelige havejord.

Japansk løn, Acer palmatum

Bliver to til tre meter høje. Den kan med fordel plantes i en stor balje, som om vinteren sættes i carport eller under et udhæng for at beskytte planten mod efterårs- og vintervæde. Den trives i sol til halvskygge i almindelig, næringsrig havejord.

3 små buske:

Vinget benved 'Compactus'

Vinget benved, Euonymus alatus ‘Compactus’ er en lille busk med  flammende efterårsfarver, der bliver op til 1 meter høj. Den trives i sol til halvskygge, og vokser i almindelig næringsrig havejord.

Vinget benved. Foto: Flickr

Hvid kornel 'Sibirica'

Hvid kornel, Cornus alba ‘Sibirica’ får lysende røde grene om vinteren. De nye skud er mest røde, så det er en god idé at beskære busken med få års mellemrum og fjerne de ældste grene. Busken bliver 3-4 meter høj, trives i sol til havlskygge i almindelig havejord.

Hvid kornel, Cornus alba ‘Sibirica’ (røde grene) - Fotograf: Flickr

Spiræa

Spiræa, Spirea ‘Goldflame’. Busken bliver op til 1 meter høj. Den blomstrer i juli-september med små mørkrosa blomster i skærme. Trives i sol til halvskygge i almindelig havejord.

Spirea ‘Goldflame’ - Fotograf: Flickr

Annonce